ورق گالوانیزه رنگی چیست و چه کاربردی دارد؟
ورق گالوانیزه رنگی یا پیش رنگ نوعی ورق فلزی است که با پوشش رنگ الکترواستاتیک پوشانده شده است. ورق رنگی در حدود ۱۵ تنوع رنگی و از ضخامت ۰/۱۸ میلی متر تا ۰/۷ میلی متر تولید می شود. ورق گالوانیزه رنگی کاربردهای متعددی دارد که پوشش سقف و شیروانی و ویلا و سوله از پرکاربرد ترین های آن است. در این مقاله از آهن یک دو سه به طور کلی به ورق رنگی می پردازیم.
ورق رنگی چطور تولید می شود؟
کلاف های گالوانیزه که در بخش تولید ورق گالوانیزه تولید شده است، وارد قسمت آماده سازی ورق می شود. در این بخش، سطح ورقه ها پولیش می شوند؛ این کار باعث حذف چربی ها و یا ناخالصی ها از سطح فلز می شود. بعد از این مرحله، سطح ورقه ها که به خوبی چربی زدایی شده است، به وسیله غلتک های مخصوص، برس کاری می شود. استفاده از برس، سطح را صاف و یکنواخت می کند و فرآیند رنگ آمیزی روی ورق گاوانیزه با کیفیت بالا انجام خواهد شد. سپس سطح ورق با آب شستشو داده شده و با هوادهی خشک می گردد. در پایان، به منظور بهبود مقاومت خوردگی ورق و افزایش چسبندگی رنگ به سطح ورقه ها، مواد شیمیایی روی سطح پاشیده شده و در دمای مناسب خشک می شود. سپس ورق آماده شده وارد مرحله رنگ آمیزی می گردد. برای رنگ آمیزی، ابتدا یک نوع رنگ پایه پرایمر روی سطح بالایی و پایینی ورق اعمال شده و وارد کوره پخت می شود. پس از سرد شده ورق ها، رنگ نهایی از جنس های مختلفی مانند پلی استر، اپوکسی، پلی وینیل کلراید و یا پلی اورتان، توسط غلتک روی سطح اعمال می شود و دوباره وارد مرحله پخت رنگ می گردد. محصول نهایی که تولید شده است دارای مقاومت خوردگی بالا و شکل پذیری عالی است.
بیشتر بخوانید
- ورق گالوانیزه چیست؟
- انواع ورق آهن و کاربرد آن در صنایع مختلف
- کاربردهای ورق گالوانیزه و رنگی
- ورق روغنی چیست؟ + کاربردها و انواع آن
- ورق سیاه چیست؟ + کاربردها و انواع آن
- عوامل موثر بر قیمت ورق روغنی
مشخصات ورق رنگی چیست؟
ورق های رنگی در شکل های مختلف مانند نوع کرکره ای یا شادولاین، طرح سفال، هلالی یا سینوسی – هشتی و شیروانی فرم داده می شوند؛ همچنین این ورق ها در تنوع رنگی گسترده از جمله رنگ های قرمز، آبی، سفید، قهوه ای، قهوه ای سوخته، سبز، نقره ای، بنفش، صورتی، زرد، جگری و کرمی و دیگر رنگها در بازار موجود می باشد. در کل باید گفت بسیاری از صنایع تولیدی توسط این ورق ها پشتیبانی می شوند. ضخامت پوشش رنگ در بخش رویی ورق های رنگی، ۲۰ تا ۲۵ میکرون و در بخش پشتی حدود ۷ تا ۱۵ میکرون است. ضخامت ورق تولیدیاز۰/۲۰ تا۰/۷۰ میلی متر است. تنوع رنگ در این ورق ها تا ۱۵ رنگ در بازار وجود دارد.
کاربردهای ورق رنگی در چیست؟
- صنایع ساختمانی (انواع سقف – بدنه انبار و کارگاه و سوله – نمای داخلی و خارجی ساختمان ها)
- ساخت لوازم خانگی (بدنه یخچال و فریزر – آبگرمکن – اجاق گاز – ماشین لباسشویی – ماکروویو و ..)
- صنایع فلزی (کابینت – تجهیزات اداری – انواع پارتیشن – بدنه رایانه و ….)
- صنعت حمل و نقل (ساخت کانتینر – ماشین سنگین – اتاقک خودرو و …)
مشخصات قطر و ضخامت ورق گالوانیزه رنگی چگونه است؟
ورق گاوانیزه رنگی در ضخامت های نازک تولید می شود. کمترین ضخامت موجود ورق گالوانیزه رنگی در حال حاضر ضخامت ۰/۱۸ میلی متر است. ضخامت بعدی ۰/۲۲ میلی متر ضخامت بعدی ۰/۳۰ میلی متر ضخامت بعدی ۰/۴۰ میلی متر ضخامت بعدی ۰/۵۰ میلی متر ضخامت بعدی ۰/۶۰ میلی متر ضخامت ماکزیمم نیز ۰/۷۰ میلی متر است . از آنجایی که ورق گالوانیزه رنگی به صورت رول فرم تولید می شود و استاندارد این رول ها دو عرض ۱۰۰ سانتی متر و ۱۲۵ سانتی متر است بایستی که ابعاد را بر پایه این مشخصات درخواست داد. به طور معمول در بازار آهن ابعاد ۲*۱ یا کوتاه و ابعاد۲/۵*۱/۲۵ یا بلند قابل عرضه است. از طرفی ابعاد طولی به سفارش مشتری نیز قابل برش و فرمینگ می باشد.
جمع بندی
در این مقاله از آهن یک دو سه به ورق گالوانیزه رنگی، مشخصات و کاربردهای آن اشاره کردیم. این ورق با توجه کارایی هایی که دارد در بازار به سختی تهیه می شود، پس قیمت آن ممکن است بالا باشد. برای اطلاع از قیمت ورق رنگی گالوانیزه می توانید با کارشناسان ما با شماره ۲۲۳۳۶۰۶۰ – ۰۲۱ تماس بگیرید.