پروفیل صنعتی چیست؟ + کاربردها و انواع آن

پروفیل از محصولات مهم در صعنت ساختمان سازی و صنعتی است. این محصول فولادی به دو دسته پروفیل صنعتی و ساختمانی تقسیم می شود. پروفیل های صنعتی در سازه های فلزی بزرگ، پل ها، تابلوهای تبلیغاتی عظیم ، صنایع نظامی، ساخت تجهیزات صنعتی و … کاربرد دارن. استفاده پروفیل صنعتی به مراتب کمتر از پروفیل ساختمانی است و قیمت آن متفاوت است.  در این مقاله از مجله آهن یک دو سه به پروفیل صنعتی، انواع و کاربرد آن می پردازیم. 


پروفیل صنعتی چیست؟

 

پروفیل صنعتی از ورقی با نام ورق سیاه (محصول نورد گرم) تولید می‌شود. ورق‌های مورد استفاده در ساخت پروفیل، ضخامت و ابعاد بزرگ‌تری نسبت به سایر ورق‌های فولادی دارند؛ در نتیجه، وزن بیشتری هم خواهند داشت. بر این مبنا، به پروفیل‌های صنعتی، «پروفیل سنگین» هم می‌گویند. پروفیل صنعتی، برخلاف پروفیل‌های ساختمانی، در پروژه‌های غول‌پیکر و صنایع بسیار بزرگ، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از پروفیل، در بازارهای جهانی با عنوان پروفیل ساختمانی سنگین شناخته می‌شود، اما در بازار آهن ایران، کاملاٌ جدا از انواع پروفیل ساختمانی قرار گرفته است. بیشتر پروفیل‌های موجود در بازار، بر اساس روش سرد تولید می‌شوند. این پروفیل‌ها مطابق با استاندارد «پروفیل‌های صنعتی تولیدشده با فرآیند شکل‌دهی به روش سرد» یا BS EN 10219 به دست مشتری می‌رسند.

                                              

 

پروفیل صنعتی چه ویژگی هایی دارد؟

 

مهم ترین ویژگی پروفیل‌های صنعتی، ابعاد بزرگ و استحکام بی‌نظیر این محصولات فولادی در تحمل انواع آسیب‌ها و ضربات احتمالی است. قوطی‌های صنعتی، توان باربری و استحکام کششی بسیاری زیادی دارند. این پروفیل‌ها، با توجه به ظاهر چهارگوش‌شان، نقش ستون‌ها یا تیرهای غول‌پیکری را بازی می‌کنند که در ساختمان‌های بزرگ به کار می‌روند. به مهم ترین ویژگی های پروفیل صنعتی در ادامه اشاره می کنیم:

 

  •  قوطی صنعتی، قابلیت جوش‌کاری بسیار مطلوبی دارد؛ در نتیجه در بسیاری از صنایع خاص، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  •  قوطی‌های صنعتی، ضخامت بسیار زیادی دارند.
  •  داخل این پروفیل‌ها با بتن پُر می‌شود و به صورت ستون، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  •  این پروفیل‌ها نسبت به ظاهر غول‌آسای خود، وزن کمی دارند و مقاومتشان در برابر رطوبت و آب هم مناسب است.

 

بیشتر بخوانید

 

پروفیل صنعتی چه کاربردی دارد؟

 

پروفیل های صنعتی در سازه های فلزی بزرگ، پل ها، تابلوهای تبلیغاتی عظیم ، صنایع نظامی، ساخت تجهیزات صنعتی و … کاربرد دارند. ساختمان هایی که در کارخانه‌ها و کارگاه های تولیدی برپا می گردند در قسمت های مختلف نیاز به ستون ها و باکس های فلزی دارند. این موارد نیز با استفاده از پروفیل صنعتی تأمین می گردد. همانند قوطی ستونی که از مشخصات باربری خوبی برخوردار می باشد، ستونی صنعتی نیز در هر کجا که طراحان نیاز به اجزاء با باربری بالا دارند به کار می رود.  از این رو در ساختن خر پاهای عظیم استفاده از پروفیل صنعتی امر بسیار رایجی می باشد. 

 

پروفیل صنعتی چگونه تولید می‌شود؟

 

فرآیند تولید پروفیل از جهات متعددی، تخصصی و حساس است؛ نکته اینجاست که متخصصان تولید پروفیل باید محصولات خود را به نحوی بسازند که با استانداردهای پروفیل صنعتی، مطابقت داشته باشد. سیستم تولید پروفیل صنعتی در یک نگاه مختصر به این شکل است: کارخانه‌ها، ورق‌های فولادی سیاه را وارد خط تولید نورد سرد می‌کنند؛ پس از بُرش ورق‌ها در ابعاد و سایزهای متفاوت به مرحله خم‌کاری و سایزبندی می‌روند و در نهایت، پروفیل یا قوطی صنعتی تولید می‌شود.

 

قیمت پروفیل صنعتی به وزن، ابعاد آن، شرکت سازنده محصول، تغییرات نرخ ارز و قیمت پروفیل در بازار جهانی بستگی دارد. از این رو، می توانید با کارشناسان ما در آهن یک دو سه با شماره ۲۲۳۳۶۰۶۰ – 021 تماس بگیرید و از قیمت روز پروفیل صنعتی و انواع آهن آلات با خبر شوید. 

 

 

جمع بندی

 

در این مقاله از مجله آهن یک دو سه به پروفیل صنعتی و کاربرد آن پرداختیم و با آنها آشنا شدیم. قیمت این محصول روزانه در بازار در حال تغییر است. شرکت ماهان حدید ساعی با نام تجاری آهن یک دو سه بهترین و مرغوب ترین انواع آهن را با مناسب ترین قیمت ارائه می دهد. برای سفارش با شماره ۲۲۳۳۶۰۶۰ – 021 تماش بگیرید.

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
پروفیل صنعتی چیست؟ + کاربردها و انواع آن