میلگرد ساده A1 (داکتیل) و کاربردهای آن

میلگردها یکی از پرکاربردترین پروفیل‌های ساختمانی هستند که برای افزایش مقاومت سازه و مخصوصاً بتن در برابر نیروهای مختلف استفاده می‌شوند. میلگردها دارای دسته‌بندی‌های مختلف با کارایی‌های گوناگون هستند. یکی از انواع میلگرد، میلگردهای ساده یا نرم است که کاربردهای مختلفی در ساختمان‌سازی و صنعت دارد. در این مقاله مجله آهن ۱۲۳ به بررسی میلگرد ساده A1، ویژگی و کاربردهای آن پرداخته‌ایم.


میلگرد چیست؟

 

قبل از بررسی میلگرد ساده داکتیل، نگاهی به تعریف میلگرد می‌اندازیم.

 میلگردها معمولاً از جنس آهن با سطح مقطع دایره‌ای، توپر و در دودسته ساده و آج‌دار تولید می‌شوند. از میلگردها برای افزایش مقاومت سازه در برابر نیروهای تنشی و کششی و به‌خصوص افزایش مقاومت بتن در برابر کشیدگی و ترک خوردن در سازه‌ها استفاده می‌شود.

 

بیشتر بخوانید

 

انواع میلگرد

 

میلگردها در دودسته ساده و آج‌دار و در چهار گرید A1، A2، A3 و A4 تقسیم می‌شوند.

 

میلگرد ساده

 

·      این دسته مثل اسمشان ساده و بدون آج هستند. از این میلگرد بیشتر در صنعت برای افزایش استحکام و مقاومت بتن و در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود.

·      میلگرد A1 یا داکتیل در دسته میلگردهای ساده قرار می‌گیرد.

·      میلگرد داکتیل را با نام S240 هم می‌شناسند.

 

میلگرد آج‌دار

 

·      این میلگردها دارای آج هستند. آج این میلگرد‌ها، مارپیچ، یکنواخت، دوکی شکل و یا مرکب است. سختی و قابلیت خم‌پذیری آن‌ها باهم متفاوت است. از این میلگردها بیشتر در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود.

·       میلگردهای A2، A3 و A4 در دسته میلگردهای آج‌دار قرار می‌گیرند.

 

بیشتر بخوانید

 

میلگرد ساده A1 (داکتیل) چیست؟

 

میلگرد A1 یا داکتیل همان میلگرد ساده، بدون آج و نرم است. این میلگردها قابلیت جوش‌پذیری و انعطاف‌پذیری بالایی دارند، اما از استحکام کمتری نسبت به نوع آج‌دار برخوردار هستند. نرم و بدون آج بودن این میلگردها، آن‌ها را برای تغییر شکل و اجرای عملیات‌های آهنگری، جوش و تراشکاری بسیار مناسب کرده است.

 

میلگرد A1 چگونه تولید می‌شود؟

 

میلگردها معمولاً از ورق یا ورقه‌های ضایعاتی تولید می‌شود. ورق‌ها را بعد از محاسبه قطر میلگرد به‌صورت مقطع‌های مکعب مستطیل با طول‌هایی حدوداً نصف یا یک‌سوم میلگرد استاندارد، تکه‌تکه می‌کنند و در کوره‌ای با سوخت گازوئیل، با دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد می‌گذارند. بعد از داغ شدن و تغییر رنگ ورقه‌ها به سرخی، آن‌ها را از غلتک‌ها عبور می‌دهند و نورد می‌کنند. در مرحله نورد سطح مقطع میلگرد از مکعب مستطیل به دایره تبدیل می‌شود و در طول‌های استاندارد ۶ و ۱۲ متری خارج می‌شود.

 

مزایای استفاده از میلگرد داکتیل

 

·       مقاومت و استحکام سازه و بتن را افزایش می‌دهد.

·      مانع از ایجاد ترک در قسمت‌هایی که به‌کاررفته می‌شود.

·      اثر تنش‌ها را در سازه کنترل و کم می‌کند.

·      به‌خاطر شکل ساده و بدون آج، برای ساخت بلوک‌های بتنی مناسب است.

·      به دلیل داشتن سطح صاف مناسب برای عملیات جوشکاری و آهنگری است.

 

معرفی محصولات برتر

•  قیمت میلگرد آجدار کوثر اهواز

 

کاربردهای میلگرد  A1 (داکتیل)

 

                                 

 

میلگرد ساده داکتیل کاربردهای بسیار زیادی در سازه، جوشکاری و آهنگری دارد. در این قسمت کاربردهای آن را به تفکیک بررسی می‌کنیم:

 

جوشکاری و آهنگری

 

به دلیل خاصیت نرمی، ظاهر ساده و تغییر شکل راحت‌تر، این میلگردها در صنعت جوشکاری و آهنگری بسیار پرکاربرد هستند.

 

بتن

 

از میلگرد داکتیل در بتن به شکل‌های مختلف نظیر: خاموت، خرک، میلگرد سنجاقی و … استفاده می‌شود.

 

خاموت

 

خاموت با ایجاد شبکه برای تحمل نیروی برشی، جلوگیری از ترک و جداشدن آرماتورها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

خرک

 

خرک معمولاً در پایین فونداسیون قرار می‌گیرد. برای ساخت خرک، میلگردها به شکل دو شبکه متوالی در فاصله‌های متناسب با هم قرار دارند.

 

میلگرد سنجاقی

 

از این میلگردها، به‌عنوان وصل‌کننده میلگرد طولی و خاموت و برای افزایش مقاومت برشی خاموت‌ها استفاده می‌شود.

 

میلگرد رکابی

 

از میلگردهای رکابی در بتن‌ریزی برای کنترل میلگردهای طولی و عمودی در یک راستا استفاده می‌کنند.

 

میلگرد راستا

 

از میلگردهای راستا برای افزایش مقاومت کششی بتن در سازه استفاده می‌شود.

 

معرفی محصولات برتر

•  قیمت میلگرد آجدار سیادن ابهر

 

مشخصات میلگرد ساده A1 

 

                                     

یکی از پارامترهای انتخاب درست میلگرد برای قسمت‌های مختلف سازه، شناخت دقیق مشخصات آن‌هاست.

 

·      به میلگرد ساده به دلیل داشتن ویژگی‌هایی نظیر: تغییر شکل نسبی پلاستیکی تا ۲۵ درصد، تنش گسیختگی ۳۶۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌‌متر مربع و تنش جاری ۲۴۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع، میلگرد خام یا میلگرد نرم نیز گفته می‌شود.

·      میلگردهای داکتیل چون دارای ۲۴درصد کربن و ۶۰ درصد سلیسیم هستند، مقاومت کششی پایینی نسبت به میلگردهای دیگر (آج‌دار) دارند. اما به‌خاطر نرم بودن، قابلیت جوش‌پذیری بالایی دارند و برای عملیات جوشکاری نسبت به میلگردهای آج‌دار بسیار مناسب هستند.

·      میلگردهای ساده در قطرهای ۶ تا ۲۰ میلی‌متر و در طول‌های ۶ و ۱۲ متر تولید می‌شود.

·      هنگام استفاده از میلگرد ساده برای جوشکاری باید شرایط پیش گرم بر اساس استاندارد راهنمای جوش و استاندارد جوشی ایران انجام شود.

 

معرفی محصولات برتر

•   قیمت میلگرد نیشابور

 

فرم پذیری میلگرد ساده A1

 

اندازه فرم پذیری میلگرد ساده را جنس فولاد سازنده آن مشخص می‌کند. هرچقدر مقدار کربن میلگرد ساده بیشتر باشد، قابلیت فرم پذیری آن کمتر است. یعنی برای افزایش و کاهش فرم پذیری میلگرد ساده می‌توان کربن آن را کم‌وزیاد کرد.

میلگردهای ساده معمولاً قابلیت فرم پذیری بالایی دارند و عملیات خم‌کاری به‌راحتی روی آن‌ها اجرا می‌شود. این خاصیت باعث افزایش کاربرد آن‌ها در صنایع شده است.

 

بیشتر بخوانید

 

سخن آخر

 

بنابراین متوجه شدیم میلگرد‌های ساده دارای سطحی بدون آج، سختی کم و انعطاف‌پذیری بالایی هستند. میلگردهای نرم به‌خاطر خاصیت خم‌شدگی در صنعت پرکاربرد است و به شکل‌های خاموت، میلگردهای رکابی و … در ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند. این میلگردها باعث افزایش مقاومت کششی بتن می‌شوند و از ترک خوردن بتن جلوگیری می‌کنند.

 شناخت درست میلگردها و کاربرد آن‌ها باعث افزایش استحکام سازه و کاهش دورریز و در نتیجه هزینه‌های ساخت می‌شود. ما در این مقاله مجله آهن ۱۲۳ سعی کردیم. تمام نکات را پوشش بدهیم.

می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره میلگردها و مشاوره درباره خرید با شماره ۰۲۱۲۲۳۳۶۰۶۰ تماس گرفته و با کارشناسان ما در آهن ۱۲۳ صحبت کنید. ما وعده بهترین کیفیت با کمترین هزینه را به شما می‌دهیم.

 

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
میلگرد ساده A1 (داکتیل) و کاربردهای آن