روشهای اتصال میلگرد
میلگرد یکی از اصلیترین مصالح در ساختمانسازی است که در تمام قسمتهای ساختمان مورداستفاده قرار میگیرد. استفاده از فولاد در کنار بتن باعث افزایش مقاومت بتن شده و ساختمانها را در مقابل حوادث مقاوم و مستحکم میکند. همچنین عمر مفید ساختمانها را نیز بیشتر میکند. استفاده از میلگردها و روشهای اتصال میلگرد موضوع این مطلب از مجله آهن یک دو سه است که در ادامه به بررسی بیشتر آن میپردازیم.
دلایل اتصال میلگردها به یکدیگر چیست؟
درباره دلایل روشهای اتصال میلگردها باید گفت به دلیل محدودیت طول آنها و خم میلگردها آنها را نمیتوان به همان شکلی که هستند در ساختمانسازی به کاربرد. میلگردهایی که در بازار در دسترس هستند به دو شکل شاخهای و کلاف تولید و عرضه میشود و هرکدام دارای طول محدود و مشخصی هستند. در ساختمانسازی و مراحل آرماتوربندی نیاز است که میلگردها را به اندازههای موردنیاز برش داده و همچنین برای اینکه تحمل نیروهای فشاری و استحکام ساختمان بیشتر شود و عملکرد کششی و انتقال نیرو بین میلگردها ایجاد شود آنها را به روشهای اصولی و استاندارد به هم متصل و جوش میکنند.
شما میتوانید قبل از هر چیز از طریق جدول وزنی میلگرد درباره آن اطاعات بیشتری کسب کنید.
بیشتر بخوانید
- همه آنچه باید در مورد انواع میلگرد و بهترین نوع آن بدانید
- عوامل شکستگی میلگرد و مراحل جلوگیری از آن
- انواع خم میلگرد و بررسی مراحل اجرای آن
انواع روش های اتصال میلگردها
● وصله پوششی میلگرد یا اورلپ
● وصله مکانیکی میلگرد یا کوپلر
● وصله جوشی با قوس الکتریکی
● اتکایی
وصله پوششی میلگرد یا اورلپ
یکی از پرکاربردترین انواع اتصال روش وصله پوششی میلگرد است. نکته مهم این است که این روش برای میلگردهایی که قطر آنها کمتر از ۳۶ میلیمتر باشد قابل انجام است. یکی از معایب استفاده از این روش افزایش میزان استفاده از میلگرد است. از فواید این روش نیز میتوان به ایجاد انتقال نیرو بهخوبی و پیوستگی بین میلگرد و بتن اشاره کرد.
استفاده از میلگرد آجدار باعث میشود که آج میلگرد با بتن درگیر شده و پیوستگی بیشتری بین فولاد و بتن ایجاد شود. استفاده از روش وصله پوششی برای اتصال دو میلگرد مجاز و ممکن است و اتصال تعداد زیادی از میلگردها با این روش ایمن و مجاز نیست.
ما برای شما فهرست کاملی از قیمت این نوع میلگرد در صفحه قیمت میلگرد آجدار گردآوری کردهایم.
زمانی که از روش اتصال پوششی استفاده میکنید انتقال نیرو در میلگردها به این صورت است که از یک میلگرد ابتدا به بتن وارد میشود و سپس از پتو به میلگرد ثانویه وارد شده و بعد به میلگرد یا آلمان بعد منتقل میشود. باید در اتصال به روش پوششی نهایت دقت را به کاربرد تا از بروز هرگونه خرابی بتن جلوگیری شود.
معایب استفاده از این روش این است که آرماتوربندی با مشکل مواجه شده به این دلیل که ارتباط محوری در دو میلگرد ایجاد نمیشود. همچنین نکات مهم ذکر شده در آییننامهها در این روش قابل اعمال نیست و کیفیت اتصالات پوششی قابلاندازهگیری نیست. با استفاده از این روش در انتهای میلگردها تمرکز تنش زیادی ایجاد شده و در اتصال باید بسیار دقت کنید که باعث ایجاد آسیب به بتن نشود.
بیشتر بخوانید
- میلگرد سنجاقی چیست و چه کاربرد و انواعی دارد؟
- کوپلر میلگرد و بررسی انواع آن
- انواع خوردگی میلگرد در بتن
روش اتصال وصله مکانیکی میلگرد یا کوپلر
مواقعی که قطرمیلگردهای مورداستفاده بالا باشد و نتوانیم از وصله پوششی استفاده کنیم اتصال به روشی مکانیکی میلگرد انجام میشود. اتصال مکانیکی در بخشهایی از ساختمان که نیروی زیادی به آنها وارد میشود و میلگرد زیادی مورداستفاده قرار میگیرد، مثل ستونها کاملاً کاربردی است. وصله کردن میلگردها در حالتی که فاصله میلگردها از هم کم باشد و همچنین چسبندگی کمی نیز داشته باشند و طول میلگردها برای همپوشانی یکدیگر کافی نیست، کاملاً اثربخش است. دقت داشته باشید که طول میلگردها برای وصله مکانیکی میلگرد حداقل باید ۳۰۵ میلیمتر یا بیشتر از آن باشد.
هنگام استفاده از این روش اتصال باید دقت کنید که در محل وصله تمرکز تنش ایجاد نشود و مقاومت طولی میلگرد کاهش پیدا نکند. میلگردها در مواقع ایجاد حادثه باید شکلپذیری داشته باشند.
مزایای دیگر استفاده از روش اتصال مکانیکی به شرح زیر است:
به دلیل وزن کم اتصال مکانیکی سازهها سبکتر میشوند. همچنین طول اتصال مکانیکی در مقایسه با سایر روشها کوتاهتر است.
فضای کافی و مناسب برای بتنریزی ایجاد شده و ظاهر آرماتورهای نیز منظمتر خواهد بود.
وصله مکانیکی میلگرد به سه دسته تقسیم میشود:
● وصله مکانیکی فشاری
● وصله مکانیکی کششی
● وصله مکانیکی کششی و فشاری
اتصال مکانیکی فشاری
اتصال فشاری در ستونها و تیرهای فشاری بیشتر مورداستفاده است که باعث میشود نیروی فشاری بین دو میلگرد به هم انتقال پیدا کند. برای اجرا باید انتهای میلگرد را بهصورت قائم برشکاری کنید تا دو میلگرد بیشترین تماس را با هم داشته باشند. میزان خطای انحنا در این روش در هر میلگرد ۱/۵ درجه است.
اتصال مکانیکی کششی
این اتصال در ستونها و تیرهایی کاربردی است که فقط نقش کششی دارند. در اجرای این اتصال باید نهایت دقت به کار برده شود تا تمرکز تنش ایجاد نشود و از شکستن اتصال و ازبینرفتن مقاومت و استحکام جلوگیری شود.
اتصال مکانیکی کششی و فشاری نیز ترکیبی از دو روش قبلی است.
معرفی محصولات برتر
• قیمت روز میلگرد آجدار ذوب آهن اصفهان
- قیمت روز میلگرد ذوب آهن اصفهان سایز ۸
- قیمت روز میلگرد ذوب آهن اصفهان سایز ۱۰
- قیمت روز میلگرد ذوب آهن اصفهان سایز ۱۲
- قیمت روز میلگرد ذوب آهن اصفهان سایز ۱۴
وصله جوشی با قوس الکتریکی
در این روش بهطورکلی میتوان میلگردها را بهصورت سربهسر مستقیم و هم بهصورت سربهسر غیرمستقیم متصل کرد و مانعی وجود ندارد. اما درصورتیکه میلگرد مورداستفاده قطر آن بیش از ۲۲ میلیمتر باشد استفاده از روش اتصال سربهسر نتیجه خیلی بهتری خواهد داشت. اتصال میلگرد با روش قوس الکتریکی یک روش ایمن است که میتواند بهخوبی نیروهای وارده را منتقل کند.
روش انجام اتصال با قوس الکتریکی
دقت کنید که پیش از شروع جوشکاری میلگردها حتماً باید گرم شوند و پس از اتمام جوشکاری نیز به میلگردها زمان دهید تا همدمای محیط شوند.
اگر قطر میلگرد حداکثر ۱۹ میلیمتر باشد باید تا دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد و اگر قطر میلگرد ۲۲ میلیمتر و بیشتر از آن باشد باید تا درجه ۲۶۰ سانتیگراد آنها را گرم کنید.
وصله جوشی با قوس الکتریکی به چهار نوع مختلف تقسیم میشود:
● اتصال سربهسر مستقیم
● اتصال سربهسر غیرمستقیم
● اتصال پوششی جوش شده
● وصله فورجینگ یا جوشی سربهسر تحتفشار
معرفی محصولات برتر
- قیمت میلگرد گلستان سایز ۱۰
- قیمت میلگرد گلستان سایز ۱۲
- قیمت میلگرد گلستان سایز ۱۴
- قیمت میلگرد گلستان سایز ۱۶
اتصال سربهسر مستقیم
این روش برای میلگردهای با قطر بیشتر از ۱۹ میلیمتر بسیار مناسب است. روش انجام آن به این شکل است که دو میلگرد بهصورت افقی قرار داده میشود و با یک جوش بهصورت V شکل یکطرفه متصل و جوش میشود. روش بعدی به این شکل است که دو میلگرد بهصورت افقی قرار داده میشود و با یک جوش بهصورت V شکل دوطرفه به هم متصل و جوش میشوند.
روش بعدی دو میلگرد با قطر یکسان بهصورت افقی قرار داده میشوند و یک جوش بهصورت V شکل یکطرفه با کمک قطعه لوله پشتبند متصل و جوش میشوند. روش بعدی برای اتصال میلگرد بهصورت قائم و ایستاده با استفاده از جوش شیاری اریب یکطرفه متصل و جوش میشوند.
روش بعدی دو میلگرد بهصورت ایستاده و قائم توسط جوش شیاری اریب دوطرفه وصل میشوند.
روش بعدی دو میلگرد با قطر یکسان بهصورت ایستاده با استفاده از جوش شیاری اریب یکطرفه و با استفاده از قطعه لوله پشتبند متصل میشوند.
اتصال سربهسر غیرمستقیم
روش با استفاده از فولادهای عرضی یا صفحات وصله مستحکمتر شده و این اتصالات باعث میشود که بتن دچار ترکخوردگی نشود.
اتصال سربهسر غیرمستقیم به روشهای زیر قابل انجام است:
روش اول اتصال با صفحه وصله از طریق جوش شیاری اریب دوطرفه.
روش دوم اتصال با استفاده از نبشی وصله از طریق جوش شیاری اریب ذوبی.
روش سوم اتصال با استفاده از میلگردهای وصله از طریق جوش شیاری V شکل.
اتصال پوششی جوش شده
استفاده از این اتصال برای میلگردهای با قطر ۱۹ میلیمتر ممکن است که در روشهای زیر قابل انجام است:
اتصال پوششی مستقیم با میلگردهای در تماس توسط جوش شیاری V شکل ذوبی دو طرفه و در صورتی که مهندس تایید کند میتوان جوش شیاری شکل ذوبی یکطرفه انجام دهید.
روش بعدی اتصال پوششی غیر مستقیم با میلگردهای جدا توسط جوش شیاری اریب ذوبی یکطرفه
بیشتر بخوانید
وصله فورجینگ یا جوشی سر به سر تحت فشار
این اتصال با استفاده از گاز اکسی استیلن انجام میشود. در این روش هر کدام از میلگردها با استفاده از مخلوطی از گاز استیلن و اکسیژن در دمایی حدوداً ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد حرارت میبینند.
در این روش به این دلیل که میلگردها داغ میشود و به دلیل ترکیبات میلگرد که شامل آهن و کربن است میتوان مجدداً به میلگرد شکل جدید داد و آنها را بههم متصل کرد.
پساز استفاده از روش وصله فورجینگ تست مخرب مثل تست خمش و کشش میلگرد متصل شده و همچنین تست غیر مخرب یعنی آزمونهای نفوذ ،امواج مافوق صوت و برش داغ روی آنها انجام میشود.
اتصال با استفاده از روش وصله اتکایی
استفاده از این روش برای میلگردهای با قطر ۲۵ میلیمتر و بیشتر از آن ممکن است. روش انجام به این شکل است که دو انتهای میلگردهای فشاری را رویهم قرار میدهید.
معرفی محصولات برتر
- قیمت میلگرد نیشابور سایز ۸
- قیمت میلگرد نیشابور سایز ۱۰
- قیمت میلگرد نیشابور سایز ۱۲
- قیمت میلگرد نیشابور سایز ۱۴
سخن پایانی
برای اتصال میلگردها به هر روشی باید نهایت دقت را به کار ببرید و از نظر مهندس ساختمان و ضوابط آییننامهها تابعیت کنید. انتخاب یک روش درست اتصال تا میزان زیادی باعث کاهش هزینهها خواهد شد. همچنین کارایی مناسب و درستی در انتقال تنش در میلگردها و افزایش مقاومت سازهها ایجاد میکند. بیشترین نوع مقاومت در اتصال میلگرد در روشهای جوشی و سپس اتصالات مکانیکی است. فراموش نکنید ما در فروشگاه آنلاین آهن ۱۲۳ همیشه همراه شما هستیم تا برترین محصولات را خریداری کنید و از تضمین کیفیت آنها بهرهمند شوید.