پروفیل مکزیکی چیست؟

پروفیل مکزیکی از آن دسته پروفیل‌های پرکاربرد در دنیای ساختمان‌سازی به حساب می‌آید. این پروفیل عموماً برای ساخت قاب انواع پنجره کاربرد دارد. از طرف دیگر صنعتگران با کمک پروفیل مکزیکی، چارچوب در درست می‌کنند. از آنجایی که ساختمانی را سراغ نداریم که بدون در و پنجره باشد، احتمال زیادی وجود دارد که با نگاهی به ساختمان‌های مختلف با این پروفیل روبه‌رو شوید. پروفیلی که از آن صحبت می‌کنیم در ساخت پنجره‌های پی.‌و‌ی‌.‌سی (PVC) نیز کاربرد دارد. محبوبیت این پروفیل در صنعت دروپنجره سازی باعث شد تا در این مطلب نگاهی به پروفیل مکزیکی بیندازیم. در این مطلب ابتدا نگاهی به تاریخچه پروفیل میندازیم. سپس برای شما توضیح می‌دهیم که پروفیل مکزیکی چیست. در ادامه به انواع این پروفیل و روش تولید آن اشاره می‌کنیم. در پایان نیز با بررسی قیمت پروفیل مکزیکی، این مطلب را به پایان می‌رسانیم.

 

تاریخچه پروفیل مکزیکی

پروفیل مکزیکی همانند دیگر پروفیل‌ها در گروه محصولاتی قرار دارند که چیزی حدود یک سده از حضور آن‌ها در صنایع ایران می‌گذرد. برای آشنایی با تاریخچه پروفیل مکزیکی خالی از لطف نیست اگر با هم سری به تونل تاریخ برویم و به گذشته‌های دور سفر کنید. در روزگاران قدیم خانه‌‌ها با مصالحی مانند ساروج، گج و خشت ساخته می‌شد. در آن زمان خبری از آهن نبود. به همین دلیل حتی سقف خانه‌ها نیز با چوب علَم می‌شد. همان‌گونه که بهتر از ما می‌دانید، چوب تحول وزن بار بسیار سنگین را ندارد. به همین دلیل خانه‌های قدیم بیشتر از ۲ طبقه ساخته نمی‌شد. از طرف دیگر در و پنجره‌ها نیز چوبی بود. در این زمینه می‌توان به در و پنجره‌های عمارت‌های دوران قاجار و اوایل سلطنت پهلوی اشاره کرد. انصافاً باید گفت در و پنجره‌های چوبی، زیبایی خاصی دارند.

از زیبایی در و پنجره‌های چوبی که بگذریم، این در و پنجره‌ها مقاومت چندانی نداشتند. از طرف دیگر عایق مناسبی برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان به حساب نمی‌آمدند. در و پنجره‌های چوبی به سرعت تخریب می‌شدند و عمر کمی داشتند. این شرایط باعث شد تا در دهه ۱۹۵۰ میلادی، پای انواع پروفیل به ساخت‌و‌ساز ساختمان باز شود. پروفیل بر خلاف چوب، وزن بسیار زیادی را تحمل می‌کند. به لحاظ زیباشناختی نیز انواع پروفیل چیزی از در و پنجره‌های چوبی کم نمی‌آورد. پروفیل‌های فلزی مقاومت بیشتری در برابر گرما و فرسایش دارند. این پروفیل‌ها حرارت را بهتر در ساختمان حفظ می‌کنند. در این بین همان‌گونه که می‌دانید چارچوب در و پنجره، باید استحکام بیشتری داشته باشد. در نتیجه پروفیل مکزیکی راه خود را به بازار پیدا کرد. پروفیل مکزیکی که به پروفیل نگینی هم می‌‌گویند، در ساخت چارچوب در و پنجره کاربرد دارد.

 

منظور از چارچوب چیست؟

قبل از اینکه با هم ببینیم پروفیل مکزیکی چیست، ابتدا اجازه دهید به چارچوب در دنیای در و پنجره‌سازی بپردازیم. منظور از چارچوب در ساخت در و پنجره، قابی است که در و پنجره در آن قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر، محور اصلی که در روی آن نصب می شود، چارچوب نامیده می‌شود. با توجه به وزن سنگین درها و پنجره‌ها، چارچوب باید مقاومت خوبی دربرابر تحمل وزن داشته باشد. از طرف دیگر چارچوب باید در درازمدت دوام بیاورد و به‌راحتی آسیب نبیند.

با توجه به گستردگی صنعت ساختمان، انواع مختلفی از پروفیل در و پنجره تولید می‌شود. هر کدام از این پروفیل‌ها به لحاظ ظاهری، جنس، مقاومت و کیفیت با هم تفاوت‌ دارند. پروفیل‌های زیر در گروه رایج‌ترین پروفیل‌های ساخت چارچوب و در و پنجره به حساب می‌آیند:

  • پروفیل چارچوب در و پنجره مکزیکی
  • پروفیل چارچوب در و پنجره رومی
  • پروفیل چارچوب در و پنجره فرانسوی
  • پروفیل چارچوب ۵۰۷
  • پروفیل چارچوب ۵۰۸
  • پروفیل چارچوب ۵۰۹

 

در ادامه درباره ویژگی‌ها و فایده‌های پروفیل مکزیکی برای در و پنجره بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

پروفیل مکزیکی چیست؟

همان‌‌گونه که توضیح دادیم، تمامی درها و پنجره‌ها به چارچوب نیاز دارند. از طرف دیگر اشاره کردیم که چارچوب باید از سازه‌ای قوی و بادوام برخوردار باشد. این سازه در برابر وزن و زیاد و فرسودگی مقاومت خوبی از خود نشان دهد. به همین منظور صنعتگران از پروفیلی با نام پروفیل مکزیکی برای ساخت در و پنجره‌ها بهره می‌‌گیرند. پروفیلی که از آن صحبت می‌کنیم با ورق‌های گرم و روغنی ساخته می‌شود. جالب است بدانید نگین‌هایی بر روی این پروفیل وجود دارد. به همین دلیل در دنیای آهن‌آلات به پروفیل مکزیکی، پروفیل نگینی هم می‌گویند. جالب‌تر اینکه این پروفیل در بازار با نام پروفیل قاشقی هم شناخته می‌شود. در کنار ورق‌های آهن، برای ساخت پروفیل های مکزیکی از سنگ‌ نیز کمک می‌گیرند. سنگ‌های مرمر و تراورتن از سنگ‌های رایجی است که در ساخت پروفیل های مکزیکی کاربرد دارد.

قرارگیری قسمت‌‌های نگینی بر روی پروفیل های مکزیکی باعث شده تا به لحاظ زیبا‌شناختی نیز این پروفیل‌ها جلوه‌ای جذاب داشته باشند. لبه پروفیل های مکزیکی به شکلی گِرد، حالت داده می‌شود. در نتیجه این پروفیل‌ها راحت‌تر در هم کلاف می شوند. به لحاظ فنی پروفیل های مکزیکی را در گروه پروفیل های بسته قرار می‌دهند. این پروفیل‌ها بسته به نیاز بازار در ابعاد و شکل‌های متفاوتی تولید می‌شوند. پروفیل های مکزیکی در کنار کاربرد مستقیم در ساخت چارچوب در و پنجره، برای ساخت در و پنجره‌های ام‌.‌دی‌.‌اف، چوبی و فلزی نیز کاربرد دارند. مشخصه‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم از رایج‌ترین شاخصه‌‌های تولید پروفیل این پروفیل‌ها به حساب می‌آیند.

  • ضخامت ۲ میلی‌متر
  • طول شاخه ۶ متر
  • وزن شاخه ۲۸ متر
  • نوع ورق ۳۷ ST
  • بسته‌بندی ۳۳ تا ۳۶ شاخه

 

پروفیل مکزیکی چه انواعی دارد؟

پروفیل های مکزیکی نیز همانند دیگر پروفیل‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند. در این زمینه می‌توان به ۲ نوع اصلی از این پروفیل‌ها اشاره کرد. پروفیل های مکزیکی بیرونی و پروفیل های مکزیکی درونی در گروه اصلی انواع این پروفیل‌ها فرار می‌گیرند. همان‌گونه که از نام نوع بیرونی این پروفیل پیداست، قوسی در قسمت بیرونی آن مشاهده می‌شود. این قوس حالتی محدب‌مانند دارد. با این حساب حتماً‌ متوجه شده‌اید که پروفیل درونی نیز قوسی به داخل دارد. این قول بر خلاف پروفیل‌های بیرونی، به قسمت داخل پروفیل کشیده شده و حالتی مقعرمانند دارد.

هر ۲ نوع پروفیل بیرونی و پروفیل درونیِ مکزیکی عموماً با ضخامتی حدود ۲ میلی‌متر ساخته می‌شوند. با این حال با توجه به طیف گسترده کاربردهای این پروفیل‌ها، انواع متنوع‌تری نیز از آن‌ها ساخته می‌شود. از آنجایی که صنعت‌ تولید آهن‌آلات، صنعتی قانون‌مند است، استانداردهای مختلفی برای ساخت پروفیل های مکزیکی اعمال می‌شود. مهم‌ترین استاندارد ساخت این پروفیل که توسط سازمان استاندارد ملی ایران در نظر گرفته شده، استاندارد ۷۳۳۷ است.

 

     

    پروفیل مکزیکی چه ویژگی‌هایی دارد؟

    پروفیل های مکزیکی بی‌دلیل به انتخابی مناسب برای ساخت چارچوب در و پنجره‌ تبدیل نشده‌اند. این پروفیل‌ها ویژگی‌های زیادی دارند. به لطف این ویژگی‌ها، محبوبیت پروفیل های مکزیکی روز‌به‌روز در صنعت در و پنجره‌سازی گسترش پیدا می‌کند. فایده‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم از مهم‌ترین ویژگی‌های پروفیل های مکزیکی به حساب می‌آیند.

     

    رنگ‌آمیزی پروفیل مکزیکی

    چارچوب در در کنار مقاومت، به لحاظ زیباشناسی نیز باید جلوه‌ای باشکوه به سازه‌های ساختمانی بدهد. به همین منظور امکان رنگ آمیزی پروفیل نقش مهمی در افزایش زیبایی چارچوب در ایفا می‌کند. جالب است بدانید پروفیل های مکزیکی به‌راحتی رنگ‌آمیزی می‌شود. به لطف این ویژگی، صنعتگران رنگ‌های متنوعی را برای این پروفیل‌ها انتخاب می‌کنند. در نتیجه رنگ چارچوب در با دیگر قسمت‌های منزل و پنجره‌ها سازگار می‌شود. این سازگاری جلوه‌ای زیبا به سازمان می‌دهد.

     

    پروفیل مکزیکی تقویت‌پذیر است

    برای شما گفتیم که پروفیل مکزیکی به‌راحتی رنگ‌آمیزی می‌شود. در کنار رنگ‌آمیزی راحت، این پروفیل را می‌توان تقویت کرد. در نتیجه با تقویت پروفیل های مکزیکی، دوام آن‌ها در برابر زنگ‌زدگی، خوردگی و فرسایش افزایش می‌یابد. این ویژگی‌ها برای چارچوب درهایی که در سازه‌های ساختمانی مجاور در آب‌و‌هوای مرطوب قرار دارند، اهمیت زیادی پیدا می‌کند. پروفیل های مکزیکی به رغم کیفیت زیاد، سازگاری خوبی با رطوبت ندارند. در نتیجه با تقویت این پروفیل‌ها می‌توان جلوی فرسایش آن‌ها را در برابر شرایط آب‌و‌هوایی مختلف گرفت.

     

    دوام پروفیل مکزیکی در برابر آسیب‌های محیطی

    همان‌گونه که اشاره کردیم دوام، نقش مهمی در انتخاب بهترین پروفیل برای سازه‌های در و پنجره دارد. وقتی از دوام صحبت می‌‌کنیم، منظور مقاومت تمام‌و‌کمال این سازه در برابر انواع آسیب‌های محیطی است. اینجاست که ویژگی‌های پروفیل های مکزیکی جلوه پیدا می‌‌کند. این پروفیل در کنار مقاومت چشمگیر در برابر انواع آسیب‌های محیطی، در برابر نفوذ حشره‌ها و صدمه‌های انواع جانواران موذی، مقاوم است.

     

    نصب بسیار راحت

    انصافاً باید گفت نصاب‌های در و پنجره سازه‌هایی را ترجیح می‌دهند که نصب آن‌ها دردسر کمتری به دنبال داشته باشد. در این زمینه نیز روی ویژگی‌های پروفیل های مکزیکی می‌توانید با خیال راحت حساب کنید. این پروفیل‌ها نصب بسیار راحتی دارند. از طرف دیگر نصب این پروفیل‌ها آسیبی به نصاب وارد می‌کند و به‌راحتی در جایگاه مشخص‌شده در چارچوب در قرار می‌گیرند.

    طول عمر بسیار زیاد

    مصالح ساختمانی به لحاظ طول عمر روزبه‌روز بهینه می‌شوند. این روزها سازه‌هایی را در صنعت ساختمان مشاهده می‌کنیم که در کنار زیبایی، طول عمر چشمگیری دارند. این سازه‌ها به لطف مصالحی مانند پروفیل های مکزیکی بنا شده‌اند. مقاومت این پروفیل ها باعث شده تا به سازه‌ای مطمئن برای استفاده در درازمدت تبدیل شوند.

     

    عایق در برابر آتش‌سوزی

    سازمان نظام مهندس قوانین متفاوتی برای افزایش مقاومت سازه‌های ساختمانی در برابر آتش‌سوزی وضع کرده است. به دنبال وضع این قوانین، مصالح مقاوم در برابر آتش‌سوزی جای خود را در صنعت ساختمان‌سازی باز کرده‌‌اند. پروفیل های مکزیکی، یکی از این مصالح به حساب می‌آیند. این پروفیل‌ها در کنار تحمل درجه حرارت زیاد، جلوی انتقال آتش به قسمت‌های دیگر ساختمان را می‌گیرند.

     

    تولید پروفیل در ابعاد دلخواه

    چارچوب در و پنجره ابعاد مشخصی ندارد. درواقع پنجره‌ها و درهای ساختمان بسته به صلاحدید مالک و طراح می‌تواند در ابعاد مختلفی ساخته شود. به همین دلیل ابعاد پروفیل اهمیت زیادی پیدا می‌کند. در این زمینه نیز پروفیل های مکزیکی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. ابعاد این پروفیل‌ها در زمان خمکاری به‌راحتی تغییر می‌کند. به لطف این شرایط می‌توان پروفیل های مکزیکی را با ابعاد متفاوتی سفارش داد.

     

    پروفیل مکزیکی در چه صنایعی کاربرد دارد؟

    با توجه به توضیحاتی که از پروفیل های مکزیکی مطرح کردیم، حتماً‌ متوجه شده‌اید که بیشترین کاربرد این پروفیل در صنعت در و پنجره‌سازی است. با این حال صنعت در و پنجره سازی نیز حوزه‌های مختلفی دارد. به همین دلیل در ادامه به مهم‌ترین کاربرد پروفیل های مکزیکی نگاهی میندازیم.

    • کاربرد در قسمت‌های مختلف ساختمان
    • تولید قاب‌های فلزی در و پنجره
    • ساخت چارچوب درهای ضدسرقت
    • ساخت چارچوب در و پنجره‌های پی‌.‌وی‌.‌سی
    • ساخت چارچوب درهای چوبی، ام.‌دی.‌اف و فلزی

     

    در کنار کاربردهایی که به آن‌ها اشاره کردیم، پروفیل های مکزیکی برای ساخت نیمکت نیز استفاده می‌شود. ساخت اسکلت‌های فلزی، ستون و نرده‌کشی از دیگر کاربردهای پروفیل های مکزیکی به حساب می‌آید.

     

    تولید کننده‌های پروفیل مکزیکی در ایران

    محبوبیت پروفیل های مکزیکی و دامنه وسیع کاربرد این پروفیل‌ها باعث شده تا شرکت‌های مختلفی در ایران به تولید آن‌ها مشغول باشند. امکان خرید پروفیل با قیمت نمایندگی، مشاوره رایگان، تامین انواع پروفیل های مکزیکی در ضخامت‌های مختلف با ابعاد متفاوت و خرید مستقیم از کارخانه از مزایای پروفیل های مکزیکی تولید کارخانه‌های ایرانی به حساب می‌آید. کارخانه‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم در گروه بهترین تولید کننده‌های پروفیل مکزیکی در ایران قرار دارند.

    • شرکت صدرا پروفیل کاوه
    • پروفیل کیان پرشیا
    • شرکت جهان پروفیل پارس؛ شرکت نورد لوله یاران
    • کارخانه لوله و پروفیل آپادانا
    • شرکت صدرا پروفیل
    • شرکت لوله و پروفیل صابری
    • کارخانه تهران شرق
    • گروه کارخانجات تولیدی صنعتی کچو
    • شرکت پروفیل نیکان

     

    پروفیل مکزیکی چه ویژگی‌های ظاهری دارد؟

    برای شما گفتیم پروفیل مکزیکی در ۲ حالت بیرونی و داخلی شکل‌دهی می‌شود. با این حال این پروفیل به لحاظ ظاهری مشخصه‌های دیگری نیز دارد. این پروفیل‌ها در کارخانه با ابعاد ۳.۵، ۴ و ۶ متر بریده می‌شوند. گاهی اوقات طول پروفیل های مکزیکی به ۶.۶ متر هم می‌رسد. بسته به ظاهر این پروفیل‌ها، وزن آن‌ها نیز متفاوت است. یک شاخه پروفیل چیزی حدود ۲۴ تا نهایتاً ۲۹ کیلوگرم وزن دارد. پروفیل های مکزیکی در بسته‌بندی‌های ۳۳ تا ۳۶ شاخه‌ای قرار می‌گیرند.

     

    برای خرید پروفیل مکزیکی چه نکته‌هایی را باید در نظر داشت؟

    همان‌گونه که اشاره کردیم، پروفیل های مکزیکی توسط کارخانه‌های متفاوتی تولید می‌شوند. ناگفته پیداست کیفیت محصولات هر گونه از این کارخانه‌ها تفاوت‌هایی با یکدیگر دارد. به همین دلیل تاکید می‌کنیم برای خرید پروفیل مکزیکی، استانداردهای این محصول را در نظر داشته باشید. از طرف دیگر به لحاظ قیمت نیز این پروفیل‌ها قیمت بیشتری نسبت به دیگر پروفیل‌های هم‌رده دارند. در نتیجه اجازه ندهید قیمت پایین محصولات بی‌کیفیت شما را به خرید پروفیل های تقلبی و ناسالم تشویق کند. در ادامه درباره قیمت پروفیل مکزیکی بیشتر صحبت خواهیم کرد.

     

    قیمت پروفیل مکزیکی از چه قرار است؟

    همان‌گونه که اشاره کردیم، پروفیل مکزیکی قیمتی گران‌تر نسبت به دیگر پروفیل‌های هم‌رده دارد. عوامل مختلفی مانند نوسان‌های بازار، افزایش یا کاهش قیمت جهانی آهن و نیاز صنایع مختلف به این پروفیل تاثیر مستقیمی در قیمت آن دارد. با این حال پیشنهاد می‌کنیم برای تشخیص قیمت پروفیل مکزیکی خودتان را به دردسر نیندازید. آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) بهترین مرجع خرید انواع تیرآهن‌های باکیفیت از جمله انواع ورق با ارزان‌ترین قیمت‌هاست. با خرید از آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) می‌توانید سفارشات خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید و از کیفیت و کارآیی آن مطمئن شوید. پیش از انتخاب محصول و تکمیل فرایند خرید، می‌توانید با کارشناسان فروش آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) و با شماره تلفن ۲۲۳۳۶۰۶۰ – ۰۲۱ تماس گرفته و در نهایت با دریافت مشاوره تلفنی، انتخاب بهتری را انجام دهید.

    پروفیل مکزیکی انتخاب مناسبی برای ساخت چارچوب در و پنجره‌های مقاوم و زیباست. امیدواریم به لطف اطلاعاتی که از این پروفیل فراهم کردیم، بهترین پروفیل بازار را انتخاب کنید. در پایان از آنجایی که مطمئن هستیم شما هم تجربه‌های سودمندی درباره انواع پروفیل دارید، خواهشمندیم این تجربه‌های مفید را در قسمت نظرات با ما و دیگر خواننده‌ها به اشتراک بگذارید.

     

     

    مطالب مرتبط:

     

     

    نظرتان راجع به این نوشته

    شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

    دیدگاه کاربران در رابطه با
    پروفیل مکزیکی چیست؟