پروفیل فرانسوی چیست؟ کاربردها، انواع و ویژگی ها
پروفیل فرانسوی با ویژگیهای چشمگیر، مقاومت زیاد و کاربرد فراوان به یکی از پروفیلهای پرفروش در دنیای آهنآلات تبدیل شده است. این پروفیل در بسیاری از کارخانههای تولید پروفیل در ایران تولید میشود. این پروفیل در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی دارد. با این حال مهمترین کاربرد پروفیل فرانسوی در صنعت ساخت در و پنجره است. پروفیلی که از آن صحبت میکنیم در کنار صنعت در و پنجرهسازی در صنایع دیگری نیز کاربرد دارد. آشنایی کامل با این پروفیل شرایطی برای انتخاب آن در ساخت سازههای مختلف فراهم میکند. به همین دلیل در این مطلب اطلاعات ارزشمندی درباره پروفیل های فرانسوی آماده کردهایم. در ادامه ابتدا برای شما از تاریخچه این پروفیلها میگوییم. سپس با هم میبینیم که پروفیل فرانسوی چیست. در انتها نیز به کاربرد این پروفیل، ویژگیهای آن و قیمت پروفیل فرانسوی میپردازیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب تا انتها، اطلاعات کاملی درباره انواع پروفیل های فرانسوی بدست آورید.
تاریخچه پروفیل فرانسوی
پروفیل فرانسوی بیشتر توسط صنعتگران در ساخت در و پنجره استفاده میشود. به همین دلیل برای آشنایی با پروفیل فرانسوی باید نگاهی به تاریخچه در و پنجرههای فلزی در ایران بیندازیم. همانگونه که میدانید در روزگارانی دور، در و پنجرهها با مصالح چوبی ساخته میشد. برای اثبات این ادعا کافی است نگاهی به در و پنجرههای ساختمانهای دوران قاجار و اوایل دوران سلطنت پهلوی بیندازید. عمارتهای زیبایی از آن دوران به جای مانده که پنجرهها و درهای چوبی در آنها خودنمایی میکند. چوب زیبایی خاصی به این در و پنجرهها میبخشید، با این حال چندان که باید و شاید دوام نداشت.
در نتیجه روی مصالح چوبی برای ساخت در و پنجرههای بادوام نمیشد حساب باز کرد. از طرف دیگر چوب، عایق مناسبی برای حفظ گرما و صدا نبود. به همین دلیل حرارت منزل به میزان زیادی از در و پنجرههای چوبی تلف میشد. به این مشکلها، آسیبهای ناشی از نفوذ حشرههای موذی به درها و پنجرههای چوبی را هم اضافه کنید. تمامی این شرایط دستبهدست هم داد تا آهن جای چوب را در ساخت در و پنجرهها بگیرد. آهنی که از آن صحبت میکنیم نیز دوام خوبی نداشت و پس از مدتی زنگ میزد. به لحاظ حفظ حرارت و صدا نیز آهن عایق مناسبی به حساب نمیآمد.
این شرایط زمینه را برای ورود انواع پروفیلها به صنعت در و پنجرهسازی باز کرد. پروفیلها مقاومت مناسبی دربرابر حرارت دارند. از طرف دیگر دوام این پروفیلها نیز بسیار بیشتر از پنجرههای قدیمی است. با این حال برای افزایش مقاومت پروفیلها در ساخت درها و پنجرهها، پروفیلهای مختلفی با مقاومتهای متفاوت روانه بازار شد. در این زمینه میتوان به پروفیل فرانسوی اشاره کرد. این پروفیل به گونهای طراحی شده تا وزن زیادی را تحمل کند. در نتیجه صنعتگران برای ساخت چارچوب در از آن کمک میگیرند.
چارچوب پروفیل چیست؟
برای شما گفتیم که مهمترین کاربرد پرفیل های فرانسوی در ساخت چارچوب در و پنجره است. در دنیای در و پنجرهسازی وقتی از چارچوب صحبت میکنیم، منظور قابی مستحکم و مقاوم است که در یا پنجره را در بر گرفته است. این قاب مستحکم در کنار قابلیت تحمل وزن زیاد، باید دوام زیادی داشته باشد. از طرف دیگر از آنجایی که در و پنجره، یکی از پرکاربردترین قسمتهای سازههای ساختمانی به حساب میآید، چارچوب باید با مصالحی ساخته شود که دوام مناسبی در برابر استفادههای طولانی داشته باشد.
اهمیت چارچوب در ساخت در و پنجره شرایطی برای استفاده از مصالح گوناگون در صنعت در و پنجرهسازی فراهم کرد. امروزه از پروفیلهای مختلفی برای ساخت چارچوب کمک میگیرند. پروفیل فرانسوی، پروفیل رومی و پروفیل مکزیکی از رایجترین پروفیلها برای ساخت چارچوب در و پنجره به حساب میآیند. در این بین پروفیل فرانسوی طرفداران خاص خودش را دارد. طراحی این پروفیل به گونهای است نصب چارچوب در را آسان میکند. جالب است بدانید بیشتر پروفیلهایی که برای ساخت چارچوب در و پنجره استفاده میشود، شباهتهای زیادی به هم دارند. با این حال سازوکار سطح مقطع این پروفیلها مهمترین نقطه تمایز آنها به حساب میآید.
ناگفته نماند در کنار پروفیل های فرانسوی، انواع چارچوب های آلومینیومی، پی.وی.سی و یو.پی.وی.سی نیز برای ساخت چارچوب در و پنجره کاربر دارد. پس از آشنایی با مفهوم چارچوب در صنعت در و پنجرهسازی، نوبت به آن میرسد که با هم ببینیم پروفیل فرانسوی چیست. در ادامه در این باره بیشتر توضیح میدهیم.
پروفیل فرانسوی چیست؟
پروفیل های فرانسوی با ورقهای گرم و روغنی ساخته میشوند. به همین دلیل این پروفیلها مقاومت بسیار زیادی در برابر تحمل وزن زیاد از خود نشان میدهند. به لطف این شرایط، صنعتگران چارچوبهای مقاومی برای ساخت در و پنجرهها سنگین و زیبا تولید میکنند. همانگونه که اشاره کردیم، سطح مقطع پروفیلها، مهمترین تفاوت آنها را تشکیل میدهند. وقتی از پروفیل فرانسوی صبحت میکنیم، با پروفیلی روبهرو هستیم که سطح مقطعی بیرونی دارد. منظور از بیرونی، برآمدگی چند ضلعی است که در بیرون پروفیل تعبیه شده است. با نگاهی به دنیای پروفیلها متوجه خواهید شد که این محصولات عموماً در حالتهای مستطیل و مربعشکل ساخته میشوند.
با این حال پروفیل فرانسوی به حالتی باز طراحی شده است. این پروفیل در قسمت داخلی شکلی یومانند (U) دارد. لبههای پروفیل های فرانسوی به سمت داخل کشیده شده است. چنین طراحی باعث میشود تا پروفیل فرانسوی به راحتی با شاخههای دیگر این پروفیل کلاف شود. انصافاً باید گفت پروفیل های فرانسوی به لحاظ زیباشناختی نیز جلوهای تماشایی برای چارچوب در و پنجرههای سازههای ساختمانی ایجاد میکنند. پروفیلهایی که از آنها صحبت میکنیم در ابعاد مختلفی ساخته میشوند. با این حال این پروفیلها به لحاظ درازا، عموماً در حالت شاخهای در اختیار مشتریان قرار میگیرند. ناگفته پیداست بسته به صلاحدید صنعتگران، پروفیل های فرانسوی در کنار چارچوب، برای ساخت دیگر سازههای ساختمانی نیز استفاده میشود. این پروفیلها در صنایع دیگر نیز کاربرد دارند. برای شما گفتیم که پروفیل های فرانسوی عموماً ابعادی متفاوت دارند. با این حال مشخصات رایجترین نوع این پروفیلها از قرار زیر است.
- ضخامت ۲ میلیمتر
- ساختهشده با ورق ۳۷ ST
- تولید در شاخههای ۶.۶ متری
- سطح مقطع باز
پروفیل فرانسوی چگونه برای چارچوب در و پنجره کاربرد دارد؟
پروفیل های فرانسوی بیدلیل به انتخابی مناسب برای ساخت چارچوب در و پنجره تبدیل نشدهاند. با این حال زمانی این پروفیلها بهترین کاربرد را در صنعت در و پنجرهسازی دارند که متناسب با ضخامت دیوار انتخاب شوند. به همین دلیل ضخامت دیوار حرف اول را در انتخاب بهترین پروفیل برای چارچوب میزند. همانگونه که اشاره کردیم، پروفیل های فرانسوی در ابعاد مشخصی روانه بازار میشوند. از طرف دیگر چارچوب، یکپارچه نیست. به همین دلیل پروفیل های فرانسوی باید با ابعاد مشخصی برای قرارگیری در چارچوب در برش بخورند. سپس پروفیلهای بریدهشده با ابعادی که برای چارچوب در مشخص شده، به هم جوش داده میشود.
به مقاومت و کیفیت پروفیل های فرانسوی اشاره کردیم، با این حال این پروفیلها به هر اندازه که مقاوم باشند، باز هم جوشکاری نقش مهمی در حفظ مقاومت چارچوب در ایفا میکند. جوشکاری ضعیف، کیفیت پروفیل های فرانسوی را ضایع میکند و باعث کاهش مقاومت چارچوب در و پنجره میشود. به لحاظ زیباشناختی نیز چارچوبی جلوهای جذاب دارد که جوشکاری آن بهخوبی انجام شده باشد.
ناگفته نماند در کنار پروفیل های فرانسوی، پروفیلهای دیگری نیز برای ساخت چارچوب در صنعت در و پنجرهسازی کاربرد دارند. پروفیلهای مخصوص چارچوب با نامهای زیر در بازار به فروش میرسند.
- پروفیل چارچوب فرانسوی
- پروفیل چارچوب مکزیکی
- پروفیل چارچوب ساده
- پروفیل چارچوب رومی
پروفیلهایی که به آنها اشاره کردیم به لحاظ ظاهر و مواد تشکیلدهنده، تفاوتهایی با هم دارند. با این حال سطح مقطع آنها، مهمترین تفاوت این پروفیلها را تشکیل میدهد. در ادامه درباره فایدهها و معایب پروفیل های فرانسوی بیشتر صحبت خواهیم کرد.
پروفیل فرانسوی چه مزایایی دارد؟
پروفیل های فرانسوی بیدلیلی به انتخابی پرکاربرد در صنعت در و پنجرهسازی تبدیل نشدهاند. این پروفیلها فایدههای زیادی دارند که مهمترین آنها از قرار زیر است.
جلوه ظاهری
انصافاً باید گفت چارچوب درها و پنجرههای منزل، نقش مهمی در زیباسازی نمای بیرونی و داخلی ساختمان دارد. خوشبختانه به لحاظ زیباشناختی میتوانید با خیال راحت روی پروفیل های فرانسوی حساب باز کنید. این پروفیلها جلوهای زیبا برای چارچوب در و پنجرههای منزل ایجاد میکنند.
قیمت رقابتی
صنعت در و پنجرهسازی نیز همانند دیگر صنایع، بازار رقابتی را تجربه میکند. به همین دلیل صنعتگران ترجیح میدهند از محصولاتی برای ساخت در و پنجره بهره بگیرند که در کنار کیفیت و زیبایی، قیمتی مناسب داشته باشد. انصافاً باید گفت قیمت پروفیل فرانسوی نسبت به دیگر محصولات همرده، مناسبتر است. در نتیجه به لطف قیمت مناسب پروفیل های فرانسوی، صنعتگران به استفاده از این پروفیلها اقبال بیشتری نشان میدهند.
امکان رنگآمیزی
برای شما از اهمیت ظاهر پروفیل در ساخت چارچوب های در و پنجره گفتیم. در کنار ظاهری زیبا، پروفیل های فرانسوی بهراحتی رنگ میگیرند. در نتیجه چارچوب در و پنجرههای زیبا و خوشرنگی را میتوان با پروفیل های فرانسوی تولید کرد.
پروفیل فرانسوی چه معایبی دارد؟
برای شما از فایدههای پروفیل های فرانسوی گفتیم. با این حال این پروفیلها معایبی هم دارند. معایبی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم در گروه مهمترین عیبهای پروفیل های فرانسوی قرار دارد.
وزن سنگین
پروفیلهای مختلفی در بازار با وزنهای مختلفی وجود دارد. به همین دلیل برخی از صنعتگران ترجیح میدهند به جای پروفیل فرانسوی که نسبتاً وزن سنگینی دارد، از دیگر پروفیلها برای ساخت چارچوب در و پنجره کمک بگیرند.
عایق کمتر در برابر صدا
پروفیل فرانسوی در برابر صدا کاملاً عایق نیست. به همین دلیل از آنجایی که عایقبودن مصالح ساختمانی در برابر صدا اهمیت زیادی در ساخت سازههای ساختمانی دارد، عایق کمتر پروفیل های فرانسوی در برابر صدا در گروه معایب این پروفیل قرار میگیرد.
پروفیل فرانسوی چه ویژگیهایی دارد؟
تجربه ثابت کرده بیشتر پروفیلهای فرانسوی موجود در بازار با فولاد ST۳۷ ساخته میشوند. فولادی که از آن صحبت میکنیم شکلپذیری مناسبی دارد. انصافاً باید گفت جوشکاری این فولان نیز بسیار راحت است. پروفیل های فرانسوی از فولادی با ضخامت ۲ میلیمتر ساخته میشوند. ناگفته نماند پروفیل های فرانسوی با ضخامت ۱.۵ و ۲.۵ میلیمتر نیز توسط صنعتگران تولید میشود. پروفیل های فرانسوی عموماً در حالت شاخههای ۶.۶ متری برده میشوند. یک شاخه پروفیل فرانسوی که از ورق ST۳۷ ساخته شده با ضخامت ۲ میلیمتر چیزی حدود ۲۳.۷ کیلوگرم وزن دارد.
پروفیل فرانسوی چه تفاوتی با پروفیل مکزیکی دارد؟
پروفیل مکزیکی به عنوان رقیبی جدی برای پروفیل های فرانسوی شناخته میشود. اکنون که در جریان ویژگیهای پروفیل های فرانسوی قرار گرفتید، خالی از لطف نیست اگر در ادامه با هم نگاهی به تفاوت پروفیل های فرانسوی و پروفیل مکزیکی بیندازیم. جالب است بدانید سطح مقطع و شکل ظاهری به عنوان مهمترین تفاوتهای این ۲ پروفیل شناخته میشود. عرض و ارتفاع خمهای این پروفیلها نیز با هم تفاوت دارد. پروفیل مکزیکی خم بیشتری نسبت به پروفیل های فرانسوی دارد. به دلیل داشتن خم بیشتر، پروفیل مکزیکی چیزی حدود ۱۵ درصد از پروفیل فرانسوی سنگینتر است. هر شاخه ۶۰ سانتیمتری از پروفیل های فرانسوی با ضخامتی حدود ۲ میلیمتر، چیزی بین ۲۴ تا ۲۵ کیلوگرم وزن دارد. از طرف دیگر هر شاخه پروفیل مکزیکی با طول ۶۰ سانتیمتر حدود ۲۸ تا ۲۹ کیلوگرم است.
قیمت پروفیل فرانسوی
قیمت پروفیل فرانسوی نقش مهمی در انتخاب این پروفیل در سازههای مختلفی دارد. همانگونه که اشاره کردیم، پروفیلهای فرانسوی نسبت به دیگر محصولات همرده، خوشقیمتتر هستند. با این حال قیمت این پروفیلها به عوامل مختلفی بستگی دارد. نرخ جهانی فولاد، نوسانهای اقتصادی و میزان عرضه و تقاضا این محصول به کاهش یا افزایش قیمت پروفیل های فرانسوی منجر میشود. خوشبختانه نیازی نیست برای دریافت قیمت پروفیل فرانسوی و خرید این محصول زحمت چندانی به خود بدهید. برای این کار روی همراهان خود در آهن یک دو سه با خیال راحت حساب باز کنید.
آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) بهترین مرجع خرید انواع تیرآهنهای باکیفیت از جمله انواع ورق با ارزانترین قیمتهاست. با خرید از آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) میتوانید سفارشات خود را در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرید و از کیفیت و کارآیی آن مطمئن شوید. پیش از انتخاب محصول و تکمیل فرایند خرید، میتوانید با کارشناسان فروش آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) و با شماره تلفن ۲۲۳۳۶۰۶۰ – ۰۲۱ تماس گرفته و در نهایت با دریافت مشاوره تلفنی، انتخاب بهتری را انجام دهید.
کارخانههای تولیدکننده پروفیل فرانسوی در ایران
با توجه به کاربردهای بیشمار این پروفیل در صنایع مختلف، کارخانههای مختلفی در ایران به تولید پروفیل فرانسوی مشغول هستند. برای آشنایی بیشتر با این پروفیل و تولیدکنندههای آن، در ادامه به فهرستی از کارخانههای تولیدکننده پروفیل در ایران اشاره میکنیم.
- شرکت شاهین فلز سپاهان
- شرکت تعاونی فولاد علویجه
- شرکت صدرا پروفیل
- شرکت لوله و پروفیل صابری
- کارخانه تهران شرق
- گروه کارخانجات تولیدی صنعتی کچو
- شرکت پروفیل نیکان
- شرکت جهان پروفیل پارس
- شرکت نورد لوله یاران
پروفیل فرانسوی با قیمت مناسب به گزینهای کارآمد برای ساخت چارچوب در و پنجرههای شیک و امروزی تبدیل شده است. امیدواریم اطلاعاتی که از این پروفیل با شما مطرح کردیم، شرایطی برای خرید پروفیل فرانسوی با قیمتی مناسب فراهم کند. در پایان از آنجایی که مطمئن هستیم شما هم تجربههای سودمندی برای خرید پروفیل و استفاده از این محصولات دارید، خواهشمندیم این تجربههای مفید را در قسمت نظرات با ما و دیگر خوانندهها به اشتراک بگذارید.
انواع مختلف پروفیل در بازار وجود دارد. هر کدام از نظر نوع مواد اولیه، نوع کاربرد، سطح مقطع، شکل هندسی و … به انواع مختلفی تقسیم میشوند. برای خرید انواع مختلف پروفیل، میتوانید به آهن۱۲۳ سر بزنید. آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) بهترین مرجع خرید انواع تیرآهنهای باکیفیت از جمله انواع ورق با ارزانترین قیمتهاست. با خرید از آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) میتوانید سفارشات خود را در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرید و از کیفیت و کارآیی آن مطمئن شوید. پیش از انتخاب محصول و تکمیل فرایند خرید، میتوانید با کارشناسان فروش آهن یک دو سه (آهن ۱۲۳) و با شماره تلفن ۲۲۳۳۶۰۶۰ – ۰۲۱ تماس گرفته و در نهایت با دریافت مشاوره تلفنی، انتخاب بهتری را انجام دهید.
مطالب مرتبط:
- پروفیل ساختمانی چیست؟
- پروفیل آلومینیوم چیست؟
- پروفیل چیست و کاربرد آن کدامند؟
- پروفیل گالوانیزه چیست و چه کاربردی دارد؟
- پروفیل درب و پنجره چیست؟ کاربردها، انواع و ویژگی ها
- پروفیل چیست؟ انواع پروفیل + کاربرد ها و روش تولید
- انواع پروفیل: مشخصات و کاربرد هر کدام
- پروفیل مکزیکی چیست؟
- پروفیل سی پرلین چیست؟ کاربردها، انواع و ویژگی ها
- پروفیل آبرو چیست؟ کاربردها، انواع و ویژگی ها
- پروفیل سنگین چیست؟ کاربرد، ویژگی ها روش های تولید
- فرآیند تولید پروفیل چگونه است؟
- پروفیل سبک چیست؟ کاربرد، ویژگیها روشهای تولید
- پروفیل Z چیست؟ + کاربردها و انواع آن
- پروفیل صنعتی چیست؟ + کاربردها و انواع آن