پروفیل سی پرلین چیست؟ کاربردها، انواع و ویژگی ها

پروفیل سی پرلین چیست؟ کاربردها، انواع و ویژگی ها

 

پروفیل سی پرلین (C purlin)، به لحاظ ظاهر شباهت‌ زیاد به نشانه C انگلیسی دارد. به همین دلیل نیز به آن‌ سی‌ پرلین می‌گویند. از ظاهر این پروفیل که بگذریم، به کاربرد آن می‌رسیم. این پروفیل در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. با این حال بیشترین مصرف پروفیل های سی پرلین در ساخت سقف های سبک صنعتی است. ناگفته نماند از این پروفیل‌ها برای ساخت دیواره‌های فلزی نیز کمک می‌گیرند. پروفلی سی پرلین با فولاد گالوانیزه ساخته می‌شود. به لطف این شرایط با پروفیلی روبه‌رو هستیم که مقاومت چشمگیری دربرابر زنگ‌زدگی و خوردگی دارد. با توجه به کاربرد این پروفیل در صنعت، به‌راحتی نمی‌‌توان از کنار آن گذشت. به همین منظور در ادامه برای شما از تاریخچه پروفیل می‌گوییم. سپس با هم می‌بینیم که پروفیل سی پرلین چیست. در انتها نیز به ویژگی‌های این پروفیل، کاربرد آن و قیمت پروفیل سی پرلین اشاره می‌کنیم.

 

آشنایی با تاریخچه پروفیل

پروفیل سی پرلین مقاومت زیادی در سازه‌های مختلف دارد. این ویژگی فقط به این پروفیل خلاصه نمی‌شود. تقریباً می‌توان گفت تمامی پروفیل‌ها، مقاومت چشمگیری در برابر تحمل وزن دارد. این ویژگی به لطف طراحی خاص انواع پروفیل مسیر می‌شود. تجربه ثابت کرده پروفیل‌های مستطیل‌ و مربع‌شکل، مقاومت بیشتری دارند. برخی دیگر از پروفیل‌ها مانند پروفیل سی پرلین نیز با بهره‌گیری از طراحی متفاوت به انتخاب مناسبی برای استفاده در سقف‌ها و سازه‌های فلزی تبدیل شده است. جالب است بدانید این پروفیل در کنار اینکه به‌تنهایی کاربرد دارد، در کنار دیگر مصالح فلزی و چوبی نیز استفاده می‌شود. جالب‌تر اینکه یکی از اولین نمونه‌های استفاده از این پروفیل ها به ۱۶۷۸ میلادی باز می‌گردد. در این زمینه می‌توان به کلبه‌ای روستایی در ماساچوست آمریکا اشاره کرد.

سقف این کلبه با تیرچه فلزی علَم شده است. این تیرها به لحاظ شکل و شمایل، ظاهری همانند پروفیل های سی پرلین امروزی ندارند. اما کاربرد آن‌ها دقیقاً مشابه پروفیل های جدید سی پرلین است. تیرچه‌های فلزی که از آن‌ها صحبت می‌کنیم در بین چوب‌های سقف این کلبه قرار گرفته‌اند تا در کنار تحمل بار بیشتر، استحکام این سقف را تقویت کنند. از آن زمان سال‌های زیادی گذشته و پروفیل های سی پرلین به لحاظ طراحی و تحمل وزن به انتخاب مناسبی در صنعت ساخت‌و‌ساز تبدیل شده‌اند. در روزگارانی نه چندان دور مصرف این پروفیل محبوبیت بیشتری پیدا کرد. به همین دلیل در کنار مصالحی برای تقویت سقف، پروفیل های سی پرلین به ابزاری برای تقویت دیوارهای ساختمان‌ تبدیل شدند. این پروفیل‌ها نسبت به پروفیل‌های اولیه تغییرات زیادی را شاهد بوده‌اند و کاربردهای متفاوتی پیدا کرده‌اند. در ادامه درباره کاربردهای پروفیل سی پرلین در صنایع مختلف بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

پروفیل سی پرلین چیست؟

همان‌گونه که برای شما در قسمت تاریخچه این پروفیل‌ گفتیم، پروفیل سی پرلین بیشتر در ساخت سقف‌های منازل و سازه‌های صنعتی کاربرد دارد. این پروفیل به گونه‌ای طراحی شده تا در قسمت زیر سقف تعبیه شود. به لطف این طراحی، پروفیل های سی پرلین به ابزاری برای مهار وزن سقف تبدیل شده‌اند. سقفی که با چنین پروفیل‌هایی مهار شده، مقاومت بیشتری در برابر تحمل بار دارد. بیشترین کاربرد پروفیل های سی پرلین در ساخت سقف‌های سازه‌هایی است که اسکلتی فلزی دارند. در چنین سازه‌هایی اگر نگاهی به سقف بیندازید، چشم شما به پروفیل های سی پرلین میفتد که در زیر سقف جا خوش کرده‌اند. این پروفیل‌ها در کنار استفاده در سازه‌های فلزی، تعامل مناسبی با مصالح چوبی دارند.

پروفیل‌هایی که از آن‌ها صحبت می‌کنیم در زیر تخته‌های چوبی قرار می‌گیرند تا پشتیبانی برای سطح چوبی سقف باشند. لازم به ذکر است پروفیل های سی پرلین مقاومت مطلوبی در برابر انواع آسیب‌های محیطی دارند. با این حال در بیشتر شرایط این پروفیل‌ها با مواد عایقی پوشانده می‌شوند تا دوام آن‌ها افزایش پیدا کند. مواد عایق و بتن از مصالحی است که برای پوشاندن پروفیل های سی برلین در سقف و قسمت‌های دیگر ساختمان استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها به لحاظ طراحی در گروه پروفیل‌های روباز قرار دارند. به چنین پروفیل‌هایی در دنیای آهن‌آلات، پروفیل‌های سطح مقطع باز گفته می‌شود. به لحاظ ظاهری نیز این پروفیل‌ها حالتی C مانند دارند. ناگفته نماند بسته به کاربرد پروفیل، این پروفیل‌ها در شکل‌های دیگری نیز ساخته می‌شوند. مدل‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم در گروه پرکاربردترین انواع پروفیل سی پرلین قرار دارند.

  • پروفیل سی پرلین
  • پروفیل زِد پرلین (Z)
  • پروفیل سیگما (Sigma)

 

پروفیل سی پرلین چگونه تولید می‌شود؟

صنعتگران برای ساخت پروفیل های سی پرلین از ورق‌های گالوانیزه کمک می‌گیرند. همان‌گونه که می‌دانید، ورق‌های گالوانیزه مقاومت بیشتری در برابر زنگ‌زدگی و آسیب‌های محیطی دارند. این ورق‌ها ابتدا در کارگاه با ابعاد و ضخامت‌های مشخصی برش‌داده می‌شود. در مرحله بعد ورق‌های بریده‌شده داخل دستگاهی با نام رُول‌ فُرمینگ قرار می‌گیرد. این دستگاه، ورق‌ها را به شکل مشخص‌شده برای پروفیل سی پرلین حالت می‌دهد.

 

 

پروفیل سی پرلین چه مزایایی دارد؟

فایده های پروفیل سی پرلین باعث شده تا این پروفیل راه خود را به صنایع مختلفی باز کند. آشنایی با این مزایا به انتخاب بهترین پروفیل در ساخت سازه‌های مختلف کمک می‌کند. فایده‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌‌کنیم قسمتی از مهم‌ترین مزایای پروفیل سی پرلین به حساب می‌آید.

 

سازگاری با محیط‌زیست

این روزها بازار استفاده از محصولات سازگار با محیط‌زیست رونق چشمگیری دارد. به همین دلیل صنعتگران ترجیح می‌دهند سراغ محصولی بروند که با محیط‌زیست سازگاری داشته باشد. خوشبختانه پروفیل سی پرلین از این آزمون سربلند بیرون آماده است. این پروفیل سازگاری کاملی با محیط‌زیست دارد و به‌راحتی بازیافت می‌شود.

 

نبود شکستگی و ترک‌خوردگی

برای شما گفتیم پروفیل های سی پرلین بیشتر برای تقویت سقف کاربرد دارند. از آنجایی که سقف باید وزن بسیار زیادی را تحمل کند، محصولاتی برای استفاده در سقف کاربرد دارد که کاملاً بی‌عیب‌و‌نقص باشند. فرایند تولید پروفیل های سی پرلین به گونه‌ای است که این محصولات بدون هرگونه شکستگی و ترک‌خوردگی روانه بازار می‌شوند.

 

مونتاژ راحت

پروفیل سی پرلین نسبت به دیگر پروفیل‌ها راحت‌تر مونتاژ می‌شود. به لطف این شرایط مراحل تولید این پروفیل ساده‌تر است و دردسری کمتری برای تولید دارد.

 

دسترسی ساده

انصافاً باید گفت در دسترس‌بودن مصالح، سرعت ساخت‌و‌ساز ساختمان‌ها را افزایش می‌دهد. به همین دلیل دسترسی ساده به پروفیل های سی پرلین یکی از دیگر از مزایای این پروفیل‌ها به حساب می‌آید. این پروفیل‌ها به‌راحتی در بازار پیدا می‌شوند و در اختیار صنعتگران قرار دارند.

 

تقویت ساختمان‌های ضد زلزله

همان‌گونه که اشاره کردیم، مهم‌ترین فایده پروفیل های سی پرلین، تقویت سقف و دیوارهای سازه‌های ساختمانی است. در نتیجه سقف ساختمانی که با این پروفیل‌ها تقویت‌شده باشد، مقاومت چشمگیری در برابر زلزله و بلایای طبیعی دارد. از طرف دیگر از آنجایی که این پروفیل‌ها تقویت مضاعف سقف را به دنبال دارند، شرایطی برای مهندسین معمار فراهم می‌کنند تا عمارت‌هایی با طراحی‌های مختلف بنا کنند.

 

وزن سبک و مقاومت زیاد

وزن پروفیل، عاملی مهم برای ساخت سازه‌های ساختمانی و صنعتی است. خوشبختانه پروفیل های سی پرلین به لحاظ وزن نیز از این آزمون سربلند بیرون آماده‌اند. این پروفیل‌ها وزن سبک‌تری نسبت به محصولات هم‌رده دارند.

 

ساخت سازه‌های ساختمانی و صنعتی متفاوت

پروفیل های سی پرلین به نوعی قالب‌بندی‌شده‌اند که لبه آن‌ها روی هم قرار می‌گیرد. به لطف این شرایط، در کنار ساخت سقف‌ها و سازه‌های معمولی، می‌توان از پروفیل های سی پرلین برای ساخت سقف‌های شیب‌دار و سازه‌های ساختمانی متفاوت نیز بهره گرفت.

 

 

پروفیل سی پرلین چه کاربردهایی دارد؟    ahan 123   2

 

مشاهده لیست قیمت انواع پروفیل

 

پروفیل سی پرلین چه کاربردهایی دارد؟

مهم‌ترین کاربرد پروفیل های سی پرلین در ساخت سقف‌های ساختمان‌های مسکونی و صنعتی است. کاربردهایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم در گروه رایج‌ترین استفاده‌های پروفیل های سی پرلین قرار دارند.

 

ساخت پشت بام

پروفیل های سی پرلین برای تقویت پشت بام انواع ساختمان‌ها کاربرد دارد. از این پروفیل‌ها برای تقویت سقف سوله‌های کارخانه‌جات و کارگاه‌های بزرگ نیز کمک می‌گیرند.

 

ساخت چارچوب در و پنجره

صنعت در و پنجره‌سازی در چند دهه اخیر با پیشرفت چشمگیری روبه‌رو بوده است. به همین دلیل مصالح مختلفی برای ساخت در و پنجره کاربرد دارد. در این زمینه می‌توان به پروفیل‌های مختلفی اشاره کرد که در ساخت در و پنجره کاربرد دارد. یکی از این پروفیل‌ها، پروفیل سی پرلین است. این پروفیل برای تقویت و زیباسازی انواع در و پنجره کاربرد دارد.

 

ساخت ریل‌های نرده و ریل‌های جانبی

پروفیل های سی پرلین انتخاب بسیار مناسبی برای ساخت انواع ریل‌های نرده به حساب می‌آیند. این پروفیل‌ها گزینه‌‌ای قابل اعتماد برای ساخت انواع ریل‌های جانبی نیز به حساب می‌آیند.

 

ساخت دیوارهای غیر باربر

منظور از دیوارهای غیر باربر، دیوارهایی است که وزن اصلی ساختمان بر آن‌ها تحمیل نشده. برای ساخت چنین دیوارهایی می‌توان از پروفیل های سی پرلین کمک گرفت.

 

ساخت دیوار و ستون

پروفیل های سی پرلین انتخابی مطمئن برای ساخت انواع دیوار و ستون به حساب می‌آیند. این پروفیل‌ها برای متصل‌کردن ستون‌هایی که از هم فاصله دارند نیز مناسب هستند. ساخت دیوارپوش نیز به عنوان یکی دیگر از کاربردهای پروفیل سی پرلین شناخته می‌شود.

 

پروفیل سی پرلین چه انواعی دارد؟

پروفیل های سی پرلین همانند دیگر پروفیل‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند. صنعتگران در تولید این پروفیل‌ها ضخامت‌های مختلفی را در نظر می‌گیرند. به همین دلیل پروفیل های سی پرلین با ضخامت ۲، ۲.۵، ۳ و ۴ میلی‌متر تولید می‌شوند. این پروفیل‌ها به لحاظ ارتفاع نیز ابعاد مختلفی دارند. صنعتگران عموماً ابعاد ۱۶۰ تا ۲۴۰ میلی‌متر را برای ساخت این پروفیل در نظر می‌گیرند. به لحاظ طول نیز همان‌گونه که اشاره کردیم، پروفیل سی پرلین بر اساس صلاحدید صنعتگران برش می‌خورد. در مجموع باید گفت پروفیل سی پرلین به لحاظ ابعاد در استانداردهای زیر روانه بازار می‌شود.

  • پروفیل های سی پرلین C240
  • پروفیل های سی پرلین C220
  • پروفیل های سی پرلین C200
  • پروفیل های سی پرلین C180
  • پروفیل های سی پرلین C160
  • پروفیل های سی پرلین C100

 

پروفیل سی پرلین چه تفاوتی با دیگر پروفیل‌ها دارد؟

جالب است بدانید پروفیل های سی پرلین تفاوت‌های مشهودی با دیگر پروفیل‌ها دارند. با این حال پروفیل زِد پرلین(Z)، نسبت به دیگر پروفیل‌ها، شباهت‌های بیشتری با پروفیل های سی پرلین دارد. تفاوت‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم از مهم‌ترین تفاوت‌ها میان پروفیل های سی پرلین و پروفیل های زِد به حساب می‌آید.

 

شکل ظاهری

عرض بال پروفیل های سی پرلین تفاوت ظاهری مشهودی با عرض بال در پروفیل زِد پرلین دارد.

 

هم‌پوشانی بیشتر در پروفیل های زد پرلین

پروفیل‌ های زد پرلین به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا هم‌پوشانی بیشتری نسبت به پروفیل‌های سی پرلین داشته باشند.

 

نصب ساده‌تر پروفیل سی پرلین

در قسمت بررسی فایده‌های پروفیل سی پرلین به نصب ساده‌ این پروفیل‌ها اشاره کردیم. این ویژگی از برتری نصب پروفیل سی پرلین نسبت به پروفیل زدِ پرلین حکایت دارد. در کنار نصب‌ ساده‌تر، محاسبه ابعاد و چگونگی قرارگیری پروفیل های سی پرلین نسبت به پروفیل زد بسیار راحت‌تر است.

 

تفاوت کاربرد در سازه‌های صنعتی و ساختمانی

پروفیل‌های سی پرلین به گونه‌ای طراحی‌شده تا برای سازه‌های تک‌دهانه مناسب‌تر باشد. از طرف دیگر طراحی پروفیل های زِد پرلین به گونه‌ای است که برای سازه‌هایی با پنل های سقفی یا گیره‌دار کاربرد دارد.

 

قیمت پروفیل سی پرلین از چه قرار است؟

همان‌گونه که می‌دانید پروفیل‌ها با فلزهایی مانند فولاد، آلومینیوم‌ و آهن ساخته می‌شوند. از آنجایی که بازار فلزات در سطح جهانی نوسان‌های زیادی را تجربه می‌‌کند، قیمت تمامی پروفیل‌ ها نیز همیشه نوسان دارد. این شرایط درباره قیمت پروفیل سی پرلین نیز وجود دارد. تجربه ثابت کرده نوسان نرخ ارز نیز در افزایش یا کاهش قیمت پروفیل سی پرلین موثر است. عرضه و تقاضا پروفیل های سی پرلین در بازار، قیمت موادی که برای ساخت این پروفیل‌ها کاربرد دارد و هزینه‌های حمل و نقل این محصولات از دیگر عوامل موثر در قیمت پروفیل سی پرلین به حساب می‌آید.

 

در کنار قیمت پروفیل های سی پرلین، به هزینه حمل‌و‌نقل مصالح نیز توجه داشته باشید. بعضی از فروشنده‌ها شرایطی مناسب برای ارسال و تحویل انواع مصالح ساختمانی در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. از طرف دیگر پیشنهاد می‌کنیم پروفیل را از برندهای معتبر و شرکت‌های شناخته‌شده خریداری کنید. از آنجایی که پروفیل های سی پرلین عموماً‌ در قسمت‌های مهمی از ساختمان مانند سقف کاربرد دارند، کیفیت و دوام این محصولات اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

 

خوشبختانه نیازی نیست برای اطلاع از قیمت پروفیل سی پرلین و خرید این پروفیل به خودتان زحمت بدهید. آهن یک دو سه (آهن 123) بهترین مرجع خرید انواع تیرآهن‌های باکیفیت از جمله انواع ورق با ارزان‌ترین قیمت‌هاست. با خرید از آهن یک دو سه (آهن 123) می‌توانید سفارشات خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید و از کیفیت و کارآیی آن مطمئن شوید. پیش از انتخاب محصول و تکمیل فرایند خرید، می‌توانید با کارشناسان فروش آهن یک دو سه (آهن 123) و با شماره تلفن 22336060 - 021 تماس گرفته و در نهایت با دریافت مشاوره تلفنی، انتخاب بهتری را انجام دهید.

 

 

مطالب مرتبط:

 

 

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید



ثبت نظر