پروفیل آبرو چیست؟ کاربردها، انواع و ویژگی ها

پروفیل آبرو چیست؟ کاربردها، انواع و ویژگی ها

 

پروفیل آبرو، پروفیلی پرکاربرد برای ساخت ساز‌ه‌های ساختمانی و صنعتی است. این پروفیل که به آن ناودانی هم می‌گویند، بیشتر در ساخت سقف‌های مختلف استفاده می‌شود. با این حال تنوعِ طراحی پروفیل آبرو باعث شده تا راه این پروفیل به صنایع مختلف باز شود. پروفیلی که از آن صحبت می‌کنیم در انواع مختلفی تولید می‌شود که پروفیل آبرو لندنی و جعبه‌ای از مهم‌ترینِ آن‌هاست. از آنجایی که رسم دارین کامل‌ترین اطلاعات دنیای آهن‌آلات را در اختیار همراهان خود قرار دهیم، در ادامه تاریخچه‌ای جالب درباره پروفیل‌ها مطرح می‌کنیم. سپس به معرفی پروفیل آبرو می‌پردازیم. در نهایت ویژگی‌های این پروفیل را برررسی می‌کنیم و نگاهی به کاربردهای مختلف آن میندازیم. به شما قول می‌دهیم با مطالعه این مطلب تا انتها، تمامی اطلاعات لازم درباره قیمت پروفیل آبرو، ویژگی‌های آن و کابردهای این پروفیل بدست آورید.

 

پروفیل آبرو چه تاریخچه‌ای دارد؟

پروفیل آبرو به لحاظ طراحی و کاربرد تفاوت‌هایی با دیگر پروفیل‌ها دارد. با این حال تاریخچه تمامی پروفیل‌ها به حدود ۲۰۰ سال پیش باز می‌گردد. در آن زمان برای تقویت ساختمان از مصالح چوبی کمک می‌گرفتند. همان‌گونه که می‌دانید چوب، برای استفاده در سازه‌های ساختمانی بسیار سنگین مناسب نیست. با افزایش جمعیت در شهرها، نیاز برای ساخت سازه‌های ساختمانی چندین طبقه افزایش یافت. از طرف دیگر صنعت حمل‌و‌نقل نیز پیشرفت چشمگیری پیدا کرد. در نتیجه جوامع شهری به پل‌هایی عریض و مستحکم نیاز پیدا کردند. در این زمینه می‌توان به پلی قدیمی، اما مستحکم اشاره کرد که در اسکاتلند ساخته شد. صنعتگران برای برای این پل خلاقیت به خرج دادند. آن‌ها به جای استفاده از تسمه‌های آهنی معمولی، ورقه‌های آهن را به حالت لوله‌ای مانند تبدیل کردند.

این شرایط افزایش تقویت تسمه‌های آهنی را به دنبال داشت. تسمه‌هایی که روی هم در حالت لوله‌شده قرار گرفته بود، وزن بسیار زیادی را تحمل می‌کرد. جالب است بدانید در آن زمان صنعت جوشکاری به اندازه‌ای پیشرفت نکرده بود تا لبه تسمه‌های فولادی رو هم جوش داده شود. در نتیجه صنعتگرانِ آن زمان، تسمه‌های آهنی را به گونه‌ای حالت می‌دادند تا لبه آن‌‌ها روی هم پرچ شود. به دنبال جنگ‌ جهانی دوم، صنعت جوشکاری به دستاوردهای چشمگیری رسید. به لطف این دستاوردها، صنعتگران لبه‌های پروفیل را روی هم جوش دادند تا شکل‌‌وشمایلی زیبا و مستحکم پیدا کند. این شرایط بازار ساخت انواع پروفیل را رونق دارد. کارخانه‌های تولید پروفیل در گوشه‌و‌کنار دنیا به ساخت پروفیل‌های مختلفی رو آوردند. سطح مقطع پروفیل، مهم‌ترین ویژگیِ آن به لحاظ طراحی است. در این زمینه می‌توان به پروفیل آبرو اشاره کرد که طراحی متفاوت دارد. در ادامه درباره این پروفیل بیشتر صحبت می‌کنیم.

 

پروفیل آبرو چیست؟

پروفیل آبرو توسط صنعتگران انگلیسی ابداع شد. همان‌گونه که می‌دانید، انگلستان سرزمینی خوش‌ آب‌و‌هواست که رطوبت زیادی دارد. برای نمونه می‌توان به لندن اشاره کرد که سالانه میانگین ۶۹۰ میلی‌متر باران در این شهر می‌بارد. در موهبت باران هیچ شکی نیست. با این حال بارش بیش‌از‌حد باران در شهرهای مختلف انگلیس به سقف منازل آسیب وارد می‌‌کرد. این آسیب به اندازه‌ای بود که سقف خانه‌ها چندین سال بیشتر دوام نمی‌آورد. از طرف دیگر همان‌گونه که اشاره کردیم، چوب، کاربرد بیشتری نسبت به آهن در سازه‌های ساختمانی قدیمی داشت.

این شرایط زمینه‌ای برای ساخت پروفیل آبرو فراهم کرد. همان‌گونه که از نام این پروفیل پیداست، مسیری برای انتقال آب فراهم می‌کند. به همین دلیل نیز به آن پروفیل ناودانی نیز می‌‌گویند. این پروفیل در بازار با نام‌های پروفیل آبراه و پروفیل آبچکان نیز شناخته می‌شود. پروفیلی که از آن صحبت می‌کنیم، جلوی نشتِ آب به داخل سقف را می‌گیرد. در نتیجه پروفیلی پرکاربرد است که در سقف‌های خانگی و صنعتی استفاده می‌شود. جالب است بدانید سقف‌های شیروانی، در گروه پرکاربردترین مصرف‌های پروفیل آبرو قرار دارند. جالب‌تر اینکه کاربردهای پروفیل آبرو فقط به ساخت سقف و مسیری برای انتقال آب خلاصه نمی‌شود. صنعتگران با خلاقیت توانسته‌‌اند کاربردهای مختلفی برای پروفیل‌ های آبرو در صنایع مختلف ایجاد کنند. حوزه‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌‌کنیم در گروه پرکاربردترین مصرف‌های پروفیل آبرو قرار دارند.

  • ساخت آبراه برای پارکینگ‌های خانگی و صنعتی
  • ساخت آبراه برای مرغ‌داری‌ها، گلخانه‌ها، گاوداری و دیگر سوله‌های صنعتی
  • ساخت درهای چوبی و ام.‌دی‌.اف
  • ساخت آبراه برای سقف‌‌های شیروانی
  • ساخت آبراه برای سقف‌های غیرشیروانی
  • اتصال ساندویچ پنل‌های سقفی
  • تقویت فوندانسیون سازه‌های ساختمانی

 

پروفیل آبرو چه ویژگی‌هایی دارد؟

به لحاظ بصری می‌توان پروفیل آبرو را نوعی پروفیل U مانند دانست. این پروفیل در گروه پروفیل‌هایی با سطح مقطع باز قرار دارد. همان‌گونه که اشاره کردیم، پروفیل های آبرو بیشتر برای ساخت مسیر گذر آب از سقف به پایین ساختمان‌های صنعتی و خانگی کاربرد دارند. به همین دلیل پروفیل های آبرو از ورق‌‌های گالوانیزه با پوششی رنگ روغنی ساخته می‌شوند. جنس این ورق‌ها به گونه‌ای است که آب و رطوبت به‌راحتی در آن‌ها نفوذ نمی‌کند. گالوانیزه کردن به معنای پوشاندن ورق‌های فولادی با لایه‌ای از روی، به منظور جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی است. در این روش، ورق‌های فولادی به عنوان قطعات فلزی در محیط الکترولیتی غوطه‌ور شده و به کمک جریان الکتریکی، روی آن‌ها رسوب می‌دهد. به لطف این شرایط، سطح پروفیل متراکم می‌شوند و به دلیل نبود وجود شکاف و سوراخ در آن‌، نفوذ آب به داخل ورق به میزان چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

از آنجایی که بیشترین کاربرد پروفیل های آبرو در حوزه ساخت شیروانی است، این پروفیل‌ها عموماً ضخامت کمتری نسبت به سایر محصولات هم‌رده دارند. ضخامت کمتر پروفیل های آبرویی بدون حکمت نیست. این پروفیل‌ها روی سقف نصب می‌شوند. در نتیجه وزن آن‌ها باید به گونه‌ای باشد که وزنی بیش‌از‌حد به اسکلت ساختمان وارد نکنند. مشخصات فنی پروفیل های آبرو از قرار زیر است:

  • ضخامت بین ۲ تا ۳ میلی‌متر
  • طول ۶ متر
  • درازای ۱۶ سانتی‌متر

 

ناگفته نماند پروفیل‌ های آبرو در انواع مختلفی ساخته می‌شوند. به همین دلیل ضخامت این پروفیل‌ها تفاوت‌هایی با هم دارد. اکنون که صحبت از ضخامت پروفیل های آبرو به میان آمد، خالی از لطف نیست اگر به این نکته اشاره کنیم که این پروفیل‌ها در انواع آبرو لندنی و آبرو جعبه‌ای تولید می‌شوند. ضخامت هر کدام از این پروفیل‌ها از این قرار است.

  • پروفیل آبرو لندنی از یک‌ میلی‌متر تا نیم میلی‌متر ساخته می‌شود
  • ضخامت پروفیل آبرو جعبه‌ای از نیم‌ میلی‌متر تا ۲ میلی‌متر است

 

پروفیل آبرو چه کاربردی دارد؟

پروفیل آبرو چه کاربردی دارد؟    ahan123   2

همان‌گونه که توضیح دادیم، پروفیل آبرو بیشتر در ساخت ناودانی و مسیرهای آب برای سازه‌های ساختمانی کاربرد دارد. این پروفیل بر روی سازه‌های شیب‌دار و سوله‌ها به گونه‌ای قرار می‌گیرد تا آبِ باران و برف را به قسمت‌های پایین ساختمان هدایت کند. پروفیل های آبرو مخصوص سقف با فناوری گالوانیزه عایق می‌شوند. پروفیل گالوانیزه به شکل هلالی یا قوسی در بازار وجود دارد. جالب است بدانید در کنار سقف، پروفیل های آبرو برای دیگر سازوکارهای انتقال آب در صنایع مختلف کاربرد دارند. تجربه ثابت کرده پروفیل های آبرو به لحاظ کاربرد به ۲ نوع یک‌طرفه و دوطرفه تقسیم می‌شوند. هر کدام از این پروفیل‌ها به لحاظ اتصال، مسیردهی آب و سرعت انتقال آب با هم تفاوت‌هایی دارند.

وقتی از پروفیل آبرو یک‌طرفه صحبت می‌کنیم، منظور پروفیلی است که فقط از یک طرف به پروفیل‌های دیگر متصل می‌شود. همان‌‌گونه که حدس زده‌اید، منظور از پروفیل‌ های آبرو دوطرفه نیز، پروفیلی است که در هر ۲ طرف، لبه دارد. به لطف این سازوکار، پروفیل‌های دوطرفه از هر ۲ سمت به دیگر سازه‌های پروفیل متصل می‌شوند.

 

 

پروفیل آبرو چه انواعی دارد؟

برای شما گفتیم که پروفیل های در بازار با انواع پروفیل لندنی و پروفیل جعبه‌ای تولید می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با این پروفیل‌ها به بررسی پروفیل لندنی و پروفیل جعبه‌ای می‌پردازیم.

 

پروفیل آبرو جعبه‌ای چیست؟

منظور از پروفیل آبرو جعبه‌ای، نوعی از پروفیل است که به لحاظ زیباشناختی، جاذبه‌های بصری بیشتری نسبت به پروفیل لندنی دارد. ناگفته نماند این زیبایی ارزان‌ تمام نمی‌شود و پروفیل های جعبه‌ای آبرو از پروفیل‌ های لندنی گران‌تر هستند. به لطف زیباییِ بیشتر، پروفیل‌ های آبرو جعبه‌ای عموماً برای ساخت ساز‌ه‌های ساختمانی شیک و اشرافی کاربرد دارند. رستوران‌های درجه‌یک، ساختما‌ن‌های تجاری و مراکز درمانی از سازه‌هایی به حساب می‌آیند که برای ساخت سقف ‌آن‌ها از پروفیل جعبه‌ای کمک می‌گیرند.

 

پروفیل آبرو لندنی چیست؟

پروفیل لندنی در بازار با نام پروفیل گِرد و پروفیل فیتیله‌ای نیز شناخته می‌شود. این پروفیل برای پوشش سقف‌های بزرگ، و شیروانی‌های وسیع کاربرد دارد. پروفیل آبرو لندنی به‌راحتی در دیگر پروفیل‌های آبرو کلاف می‌شود. برش قسمت‌های اضافی این پروفیل نیز ساده‌تر است. به همین دلیل پروفیل آبرو لندنی به گزینه‌ای مناسب در بین صنعتگران تبدیل شده است.

 

 

پروفیل آبرو چگونه تولید می‌شود؟

پروفیل های آبرو را با ورق‌های عایق دربرابر رطوبت هوا تولید می‌کنند. این ورق‌ها ضد زنگ هستند و به‌راحتی خوردگی پیدا نمی‌کنند. همان‌گونه که اشاره کردیم برای تولید پروفیل های آبرو از ورق‌های گالوانیزه کمک می‌گیرند. ورق‌های رنگی ضد زنگ نیز انتخاب دیگری برای ساخت پروفیل های آبرو به حساب می‌آید. این ورق‌ها در کنار مقاومت زیاد در برابر رطوبت، وزن کمی هم دارند.

صنعتگران، مشخصاتی که گفتیم را برای پروفیل های آبرو در نظر می‌گیرند. سپس تسمه‌هایی با این مشخصات برای تولید ورق های آبرو انتخاب می‌شود. این تسمه‌ها با دستگا‌ه‌های ویژه‌ای حالت داده می‌شوند. در صنعت پروفیل‌سازی به این دستگاه رُول فُرمینگ می‌گویند. پس از شکل‌گیری تسمه‌های آهنی به حالت پروفیل آبرو، این پروفیل‌‌ها برای ارسال به بازار روانه انبار می‌شوند.

 

پروفیل آبرو چگونه برای سازوکار انتقال آب از سقف به زمین استفاده می‌شود؟

هما‌ن‌گونه که وعده داده بودیم، اطلاعات کاملی درباره پروفیل های آبرو مطرح کردیم. پس از آگاهی از این اطلاعات، نوبت آشنایی با سازوکار این پروفیل‌ها برای انتقال آب از سقف به زمین در سازه‌های ساختمانی فرا می‌رسد. آشنایی با این سازوکار شرایطی برای خرید پروفیل آبرو فراهم می‌کند.

 

مرحله اول استفاده پروفیل آبرو

پروفیل های آبرو با ضخامت‌های مختلفی روانه بازار می‌شوند. این پروفیل‌ها به لحاظ لایه‌های محافظتی نیز انواع متفاوتی دارند. در نتیجه برای انتخاب پروفیل های آبرو باید حتماً شرایط آب‌و‌هوایی منطقه‌ای که قرار است این پروفیل‌ها را در آن استفاده کنید، در نظر بگیرید. تجربه ثابت کرده پروفیل‌های گالوانیزه انتخاب مناسب‌تری برای سازه‌های ساختمانی به حساب می‌آیند که در منطقه‌های پر برف‌و‌باران قرار دارند.

 

مرحله دوم استفاده پروفیل آبرو

در این مرحله قاب‌های مخصوص قرارگیری پروفیل های آبرو به سقف جوش داده می‌شود. سپس پروفیل های آبرو به اندازه‌های مشخص‌شده، برش می‌خورد. بسته به مکان قرارگیری پروفیل، گاهی اوقات لازم است که این پروفیل‌ها خم داده شوند. این فرایند باید به گونه‌ای انجام شود تا پروفیل به‌راحتی و دقیق در قاب جوشکاری‌شده جای بگیرد.

 

مرحله سوم استفاده پروفیل آبرو

پس از نصب پروفیل های آبرو در سقف، نوبت به مسیرسازی برای این پروفیل‌ها در تراس و دیگر قسمت‌های سازه‌های ساختمانی می‌رسد. این مرحله باید به گونه‌ای انجام شود تا آب بدون نشت به قسمت‌های مختلف، داخل کانال‌های پروفیل آبرو جاری شود.

 

مرحله چهارم استفاده پروفیل آبرو

پس از پایان نصب تمامی قسمت‌های پروفیل های آبرو، تمامی مسیر کانال‌کشی‌شده باید بررسی شود و درزها و نشتی‌های احتمالی مسدود گردد.

 

 

قیمت پروفیل آبرو

آهن‌آلات، بازار پررونقی دارد که دائم در نوسان است. عوامل مختلفی از قیمت آهن در بازارهای جهانی گرفته تا نوسان‌های اقتصای داخلی در تغییر قیمت پروفیل های آبرو تاثیر دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از بهترین قیمت پروفیل آبرو، از همراهان خود در آهن یک‌دوسه کمک بگیرید. آهن یک دو سه (آهن 123) بهترین مرجع خرید انواع تیرآهن‌های باکیفیت از جمله انواع ورق با ارزان‌ترین قیمت‌هاست. با خرید از آهن یک دو سه (آهن 123) می‌توانید سفارشات خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید و از کیفیت و کارآیی آن مطمئن شوید. پیش از انتخاب محصول و تکمیل فرایند خرید، می‌توانید با کارشناسان فروش آهن یک دو سه (آهن 123) و با شماره تلفن 22336060 - 021 تماس گرفته و در نهایت با دریافت مشاوره تلفنی، انتخاب بهتری را انجام دهید.

 

پروفیل آبرو بهترین انتخاب برای ناودانی‌ در سازه‌ها ساختمانی صنعتی و خانگی است. همان‌گونه که توضیح دادیم، این پروفیل دست صنعتگران را برای ساخت سقف‌هایی بدون نشت آب باز می‌گذارد. پروفیلی که از آن صحبت می‌کنیم، فایده‌های دیگری نیز دارد. این ویژگی‌ها راه پروفیل آبرو را به صنایع مختلف باز کرده است. امیدواریم به لطف توضیحاتی که از این پروفیل با شما مطرح کردیم، پروفیل آبرو را با اطلاعات کامل‌تری انتخاب کرده و آن را در سازه‌های مختلف به خدمت بگیرید. در پایان از آنجایی که مطمئن هستیم شما هم تجربه‌های سودمندی درباره انواع پروفیل‌ها دارید، خواهشمندیم این تجربه‌های مفید را در قسمت نظرات با ما و دیگر خواننده‌ها به اشتراک بگذارید.

 

 

مطالب مرتبط:

 

 

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید



ثبت نظر